Postovi

Prikazuju se postovi od srpnja 27, 2025

KADA SE KORISTI SODA BIKARBONA, A KADA PRAŠAK ZA PECIVO?

Slika
Kada se koristi soda bikarbona, a kada prašak za pecivo?     Prašak za pecivo i soda bikarbona dva su sastojka bez kojih je teško zamisliti većinu slastica, no često izazivaju nedoumice. Koja je razlika? Kada se koristi jedno, a kada drugo? Može li se jedno zamijeniti drugim – i što se događa ako se pogriješi?       Kad se koristi soda bikarbona? Soda bikarbona, poznata i kao natrijev hidrogenkarbonat, koristi se u receptima koji već sadrže neku kiselinu. U kontaktu s kiselinom i vlagom, soda odmah reagira stvarajući mjehuriće ugljičnog dioksida koji dižu tijesto. Zbog toga je važno kolač staviti peći odmah nakon miješanja – jer većina magije događa se prije nego što uopće uđe u pećnicu.   Kada se koristi prašak za pecivo? Za razliku od sode, prašak za pecivo je kompletna mješavina – sadrži i bazu (sodu bikarbonu) i kiselinu, kao i škrob koji ih drži na sigurnom dok ne dođu u doticaj s vlagom ili toplinom. Upravo zato n...

OSVJEŽAVAJUĆA SALATA S RIKOLOM

Slika
Osvježavajuća salata s rikolom     Poznata je i kao  prirodni afrodizijak   zbog čega je mnogi nazivaju  "hranom zaljubljenih" . Potiče libido, jača spolnu moć i pomaže u sintezi spolnih hormona, a još su stari Rimljani i Egipćani poznavali afrodizijačka svojstva ove povrtnice i redovito je konzumirali u tu svrhu.     Osvježavajuća salata s rikolom   Sastojci: (količine prilagodite vlastitom ukusu) ·        Pečena cikla (narezana na kockice) ·        Svježa rikola ·        Mandarine (narezane na kriške) ·        Orasi ·        Feta sir     Priprema: Sve sastojke dobro promiješajte, začinite po želji i uživajte u ovoj hranjivoj salati!     Pripremila: Ivana Matas 

8 TEHNIKA U RAZGOVORU ZBOG KOJIH ĆETE LAKŠE OSOBU NAGOVORITI NA ONO ŠTO ŽELITE

Slika
8 tehnika u razgovoru zbog kojih ćete lakše osobu nagovoriti na ono što želite     Kada od nekoga nešto tražite ili želite da se prikloni vama i da bude po vašem, morate to pametno upakirati. Uz ove se tehnike osoba neće ni snaći i već će pristati na ono što ste željeli!     Pričajte polako i radite pauze Kada postanemo nervozni, počet ćemo pričati brzo, nerazgovjetno i zaboravit ćemo udahnuti zraka. Tako nećemo ostaviti dojam autoriteta i nećemo zvučati toliko uvjerljivo koliko bi zvučali da pričamo polako.  Želite pričati polako da vaše riječi ostanu zapamćene, da osoba sve pohvata i da lakše shvati što želite reći.   Osim toga da pričate malo polakše, napravite koju dramatičnu pauzu. U prirodi nam je da se tako zainteresiramo.     Nemojte koristiti poštapalice Što više poštapalica koristite, to se više gubi ono što pokušavate reći.     U ovoj situaciji ne želite zvučati nervozno jer onda ispada ...

TAJNA SAVRŠENIH SVJETLUCAVIH PISANICA

Slika
Tajna savršenih svjetlucavih pisanica     Često se dogodi da se boja lako skida, šljokice ostaju po rukama, a jaja ne izgledaju onako kako smo zamislili. No, postoji jednostavan trik koji će učiniti da  vaša uskrsna jaja zablistaju i dobiju nježan sjaj  – i to zahvaljujući samo  jednom sastojku koji svi imamo kod kuće: šećeru!       Svjetlucave pisanice   Sastojci:   ·        500 ml  bijelog vina ·        100 g  šećera ·        jaja  (koliko želite obojati) ·        boje za kolače  po želji         Priprema:     U lonac ulijte bijelo vino i dodajte šećer. Promiješajte dok se  šećer ne počne topiti,  a zatim pažljivo stavite jaja u tu mješavinu.   Upalite ploču za kuhanje na l...

DUHOVNE PORUKE USKRSA KOJE DONOSE NADU I MIR

Slika
Duhovne poruke Uskrsa koje donose nadu i mir     Upravo nas Uskrs uči kako se veseliti i njegovati ljubav prema bližnjima u svome životu, kao i to da nikada ne smijemo zaboraviti nadati se.  Nada daje sveprisutni motiv  tijekom uskrsnih dana, i moramo svjesno njegovati vjeru u nju baš svakoga trenutka tijekom prisutnog duhovnog slavlja.       1.    Uskrs je vrijeme novog života za sve što slavimo u ovo vrijeme godine. 2.    Neka nas radost uskrsnuća uzdigne iz usamljenosti, slabosti i očaja ka snazi, ljepoti i sreći. 3.    Veliki dar Uskrsa je nada. 4.    Uskrs nas uči da život nikada ne prestaje i ljubav nikada ne umire. 5.    Što god činili, činite u ljubavi. Sve što radite, radite s ljubavlju. Neka sve što činite bude u ljubavi! 6.    Vjera omogućuje sve. Ljubav sve čini lakim. 7.    Duboko korijenje nikad ...

DVA OSNOVNA PRAVILA SVAKOG USPJEŠNOG TRENINGA

Slika
Dva osnovna pravila svakog uspješnog treninga     Trening je ključ za postizanje ciljeva, neovisno radi li se o povećanju snage, poboljšanju izdržljivosti ili jednostavno održavanju kondicije. Međutim, mnogi se rekreativci, suočavaju s izazovom kako ostati motiviran i postizati rezultate. Ključ za uspjeh leži u dva osnovna faktora: progresivnosti i redovitosti.       Progresija u treningu   Progresija je proces postepenog povećanja izazova u treningu kako bi tijelo nastavilo napredovati. Bez progresije tijelo se navikava na iste vježbe i postigne “plato”, odnosno fazu u kojoj prestaje vidjeti značajan napredak. Može biti jako teško prepoznati kada postignemo plato jer mnoge zanemarujemo male promjene u snazi i izdržljivosti koje nisu odmah vidljive kao vanjske promjene poput mršavljenja ili dobivanja vidljivih mišića. Jedan od najvažnijih aspekata progresije je postavljanje realnih, ali izazovnih ciljeva. To može značiti po...

JAJA OD KIKIRIKIJA - OMILJENA USKRSNA POSLASTICA

Slika
Jaja od kikirikija  - omiljena uskrsna poslastica     Ovih su nas dana privukla uskrsna jaja, odnosno pisanice, koje su neodoljivo ukrašene – riječ nije o pravim jajima, već o slatkim jajima nastalim od kombinacije maslaca od kikirikija, bademovog brašna i čokolade.     Jaja od kikirikija   Sastojci: 315 g kikiriki maslaca (bez šećera) 1/3 šalice bademovog brašna 60 ml javorovog sirupa 30 g šećera u prahu 1/2 žličice ekstrakta vanilije prstohvat soli 225 g bijele čokolade 2 žličice kokosovog ulja 1/2 žličice plave spiruline (u prahu) i 1/4 žličice matche u prahu 1 žličica kakao praha 1 žlica hladne vode     Priprema:   U zdjeli za miješanje izmiksajte maslac od kikirikija, javorov sirup, šećer u prahu, bademovo brašno, ekstrakt vanilije i prstohvat soli dok smjesa ne postane glatka i sjedinjena. Podijelite...

CRNO - BIJELE PISANICE - IDEJE ZA ONE KOJI NE VOLE JARKE BOJE NA USKRSNOM STOLU

Slika
Crno – bijele pisanice – ideje za one koji ne vole jarke boje na uskrsnom stolu     Uskrsni stol obično je prepun jarko obojenih pisanica bez obzira na to koristite li se umjetnim bojama koje se mogu kupiti u trgovinama ili hranom i začinima kao prirodnim izvorom za ukrašavanje jaja. No što ako niste ljubitelj odvažnih nijansa?     Kako izbijeliti ljusku jaja?  Najlakši način za takvo ukrašavanje pisanica jest korištenje jaja s bijelom ljuskom. Ako ih ne možete pronaći u svojoj trgovini, klasična jaja sa smeđom ljuskom možete izbijeliti kod kuće. Potrebno je obična smeđa jaja preliti s jednakom količinom vode i alkoholnog octa (npr. jednom čašom) te ih staviti kuhati na štednjaku. Kako se tekućina bude zagrijavala, tako će se i bijela pjena pojavljivati na vrhu lonca. Uklonite je žlicom i nastavite kuhati. Kada voda i ocat zavriju, smanjite temperaturu i kuhajte jaja desetak minuta. Poslije toga kuhana jaja potopite u hladnu vodu i ...

USKRSNI KEKSI OD MRKVE I ORAHA S GLAZUROM OD KREM SIRA

Slika
Uskrsni keksi od mrkve i oraha s glazurom od krem sira     Sastojke koje biste inače upotrijebili za tortu od sira možete iskoristiti i za pripremu nešto jednostavnije, ali podjednako fine slastice.       Uskrsni keksi od mrkve i oraha s glazurom od krem sira     Sastojci:   Za kekse: 300 g naribanih mrkvi 300 g brašna 250 g omekšanog maslaca 200 g smeđeg šećera 140 g nasjeckanih tostiranih oraha 100 g bijelog šećera 2 velika jaja 2 čajne žličice ekstrakta vanilije 1 čajna žličica cimeta u prahu 1 čajna žličica praška za pecivo ½ čajne žličice sode bikarbone ½ čajne žličice đumbira u prahu prstohvat soli     Za glazuru : 400 g šećera u prahu 250 g omekšanog krem sira 125 ml omekšanog maslaca 1 čajna žličica ekstrakt vanilije       Priprema:   1.      Napravite kekse: u velikoj zd...

VIRALNA CRNA USKRŠNJA JAJA SA ŠLJOKICAMA

Slika
Viralna crna uskršnja jaja sa šljokicama   Svaki Uskrs društvene mreže donose nove trendove ukrašavanja uskršnjih jaja. Ovaj put je to nešto potpuno drugačije – crna jaja sa šljokicama!     Jaja sa šljokicama   Sastojci:   ·        6 do 12 bijelih jaja (bijela ljuska je ključna za intenzitet boje) ·        1 litra crnog vina (npr. Vranac, Merlot, Plavac mali – što tamnije, to bolje) ·        2-3 žlice šećera (pomaže boji da bolje prione na ljusku) ·        2–3 žlice alkoholnog octa ·        Jestive šljokice ili prah u crnoj ili tamnoljubičastoj boji (dostupno u specijaliziranim trgovinama za slastičare ili dekoraciju) ·        Rukavice i papirnati ručnici / spužvica za nanošenje šljokica       ...

ČOKOLADNA JAJA - IDEALNO ZA USKRS

Slika
Čokoladna jaja – idealno za Uskrs     Čokoladne pisanice obožavaju mali i veliki, a omiljen su desert za vrijeme uskrsnih blagdana. Možete ih kupiti već gotove u trgovinama, ili ih napraviti sami.       Čokoladna jaja   Sastojci: 340 g tamne čokolade 300 g šećera u prahu 250 glatkog maslaca od kikirikija 85 g omekšanog maslaca 1 čajna žličica ekstrakta vanilije 1 čajna žličica biljnog ulja sol po želji       Priprema:   1.      Lim za pečenje prekrijte s papirom za pečenje i stavite sa strane. 2.     Mikserom pomiješajte omekšani maslac, maslac od kikirikija i šećer u prahu. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli i nastavite miksati. 3.     Od dobivene smjese oblikujte jajolike kuglice – upotrijebite otprilike 30 grama smjese za jednu kuglicu. Položite ih na pa...

5 STVARI KOJE PEREMO PREČESTO, A TAKO IH UNIŠTAVAMO

Slika
5 stvari koje peremo prečesto, a tako ih uništavamo     Pranje rublja jedan je od najučestalijih kućanskih poslova, a vjerujemo da većina ne želi potrošiti još više vremena na taj posao nego što mora. Prljavo rublje svakodnevno se nakuplja, no neke stvari nisu toliko prljave da ih treba često prati, a mi često to radimo.       Grudnjaci Mnogo je onih koji grudnjake peru često, odnosno peru ih čak svaki dan. Grudnjak koji nosite redovito dovoljno je prati nakon dva, tri nošenja, a tako ćete mu produžiti i vijek trajanja. Kako bi elastični dio što duže zadržao čvrstoću i oblik, pustite da se grudnjak "odmori" dan ili dva između nošenja. Ne samo da će to smanjiti vrijeme pranja rublja, već će grudnjaci tako i dulje trajati, što vam također može uštedjeti novac.     Ručnici Prečestim pranjem ručnici će brže izblijedjeti i morat ćete ih zamijeniti prije nego što biste vjerojatno željeli, a kvalitetni ručnici mogu biti...

MASLAC OD KROASANA

Slika
Maslac od kroasana     Zamislite najkremastiji maslac koji ste ikada probali – ali s bogatim, orašastim, slatkasto-karameliziranim okusom  svježe pečenog kroasana . Upravo smo vam opisali novi gastro izum koji već osvaja svijet –  croissant butter.   Maslac od kroasana nova je gastro senzacija koja spaja najbolje od francuskog peciva i umjetnosti izrade aromatiziranih maslaca.       Maslac od kroasana   Sastojci: 2 veća kroasana 125 g maslaca sobne temperature 1 žlica smeđeg šećera prstohvat soli po želji: par kapi ekstrakta vanilije       Priprema:   Nareži kroasane na manje komade i lagano tostiraj u pećnici ili na suhoj tavi dok ne postanu hrskavi i lagano zlatni. Kada se ohlade, ubaci ih u blender i blendaj dok ne dobiješ sitne mrvice. Dodaj omekšali maslac, sol i šećer, pa vaniliju ili med. Miksaj dok se sve ne...

TJESTENINA SA ŠPAROGAMA I PANCETOM

Slika
Tjestenina sa šparogama i pancetom     Tjestenina sa šparogama i pancetom  jelo je prepuno okusa temeljeno na dva jednostavna sastojka i njihovom božanstvenom sljubljivanju. Dobar tek!     Tjestenina sa šparogama i pancetom   Sastojci: 500 g tjestenine po izboru 2 žlice biljnog ulja 300 g pancete, narezane na kockice 1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra 12 šparoga, očišćenih i blanširanih 3 velika jaja 1 žlica maslinovog ulja 110 g parmezana, svježe naribanog, plus ekstra za posluživanje šaka svježeg peršina, nasjeckanog     Priprema: 1.      U loncu zakuhajte vodu i kratko blanširajte šparoge, 2 do 3 minute. 2.     U drugom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. 3.     Dok se tjestenina kuha, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte biljno ulje. Pržite kockice pancete ...

KAKO SE MANJE BRINUTI OKO TOGA ŠTO DRUGI MISLE O VAMA?

Slika
Kako se manje brinuti oko toga što drugi misle o vama?     Tuđa mišljenja ne bi trebala toliko utjecati na nas, a ipak, nekada si ne možemo pomoći. Sigurno će svakome povremeno dobro doći ovaj podsjetnik.     Drugi ne misle o vama toliko koliko vi mislite da brinu Nekada se trebamo  spustiti na zemlju i podsjetiti se da nismo toliko bitni koliko mislimo da jesmo.   Drugi ne troše toliko vremena razmišljajući o vama koliko vi mislite da troše.  Niste glavni lik u svačijoj priči . Puno puta mislimo kako smo se osramotili, a 99% ljudi to nije ni primijetilo. Ljudi nas doživljavaju puno manje nego što to mislimo. Nikoga nije toliko briga koliko mislite da je.     Ne možete zapravo sa sigurnošću znati što netko misli Zabrinjavate se oko nečega što možda uopće ne postoji. Mi možemo samo pretpostaviti što će drugi misliti, ali to uopće ne mora biti odraz realnosti ili nitko ne garantira da će se to stvarno i do...

ZLEVANKA OD JABUKA

Slika
Zlevanka od jabuka     Da biste uživali u finom kolaču ne treba vam puno posebnih sastojaka – ukusan desert možete napraviti i od svakodnevnih sastojaka iz smočnice i hladnjaka, poput brašna, šećera, jaja, ulja, nešto začina i jabuka.       Zlevanka od jabuka   Sastojci: 450 g pirea od jabuke 240 g brašna 200 g bijelog šećera 125 ml biljnog ulja 2 čajne žličice praška za pecivo 1 jaje 1 čajna žličica cimeta u prahu ½ čajne žličice muškatnog oraščića ¼ čajne žličice mljevenog klinčića prstohvat soli       Priprema:   1.      Pomiješajte brašno, bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, mljeveni klinčić i malo soli. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od jabuka, ulje i jaje. Pomiješajte suhe i vlažne sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. 2.     Prelijte smjesu u namašćeni kalup za pečenje kolača...

5 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBAMO ČEŠĆE JESTI MLADI LUK

Slika
5 razloga zbog kojih trebamo češće jesti mladi luk     Mladi luk iz porodice Allium uzgaja se već više od 5000 godina na gotovo svim kontinentima – a posebice je rasprostranjen u Europi, Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi. Riječ je o jednoj od prvih poljoprivrednih kultura na svijetu koja ima brojne blagotvorne učinke na ljudski organizam.       Imunitetna bomba Mladi luk obiluje vitaminima i mineralima. Posebice je bogat vitaminima A i C, koji jamče zdravlje cijelog organizma, snaže imunitet te su učinkoviti borci protiv infekcija u tijelu. Vitamin A ključan je i za zdravlje očiju, zarastanje rana, ali i u liječenju nekih crijevnih bolesti.   Čuvar kostiju i zuba Ovo povrće zelenih listova sadrži i znatne količine kalcija te vitamina K, koji su prijeko potrebni za održavanje gustoće kostiju i zuba. Vitamin K ključan je i u procesu zgrušnjavanja krvi.   Saveznik zdravog srca Mladi luk saveznik je zdravog srca ...

ROMANTIČAN ILI OBITELJSKI PIKNIK - PROLJETNI DANI ZA ČAROBNI OBROK U PRIRODI

Slika
Romantičan ili obiteljski piknik  - proljetni dani za čarobni obrok u prirodi     Proljetni dani savršeni su za piknik, baš kao iz filmova! Dok se mnogi odlučuju za roštilj u vlastitom dvorištu ili vikendici, mi vam predlažemo da iskoristite ljepotu prirode i uživate u opuštenom obroku na otvorenom.     Obiteljski piknik uz stari dvorac   Postoje dvije vrste piknika – obiteljski i romantični. Budući da vas je minimalno troje, morate računati na to da uzmete malo veću košaricu. Što vam je sve potrebno za izlet da svi budu veseli i zadovoljni? Prvo i osnovno – hrana. Već vjerojatno točno znate što tko iz vaše obitelji voli prezalogajiti pa se potrudite upravo to i ponijeti. No nikada ne možete pogriješiti sa sendvičima. Nikako ne smijete zaboraviti nešto slatko, jer ništa nije toliki „gušt“ nego pojesti dobar kolač ili barem čokoladu. Uz to, obavezno uzmite i voće kako bi vaš najmiliji mogli „utažiti“ glad. Morate imati na ...

KREMASTA PITA S BOROVNICAMA

Slika
Kremasta pita s borovnicama     Ova jednostavna  pita s brovnicama   u jednom zalogaju spaja prhko tijesto, borovnice u svom divnom svježem obliku, bez želatine ili šećera, i finu osvježavajuću kremu od kiselog vrhnja koja sve savršeno povezuje. U slast!       Kremasta pita s borovnicama     Sastojci:   190 g brašna 200 g šećera, podijeljeno (100 g + 100 g) 1 ½ čajne žličice praška za pecivo 115 g maslaca 1 jaje 2 čajne žličice ekstrakta vanilije, podijeljeno (1 + 1) 600 g borovnica 480 g kiselog vrhnja 2 žumanjka       Priprema:   1.      Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite okrugli kalup promjera 23 centimetra. 2.     U zdjeli pomiješajte brašno, 100 g šećera i prašak za pecivo. Umiješajte maslac prstima ili miješalicom za tijesto da dobijete mrvičastu smjesu. Umiješajte jaje i 1...

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

Slika
7 navika sretnih žena     Možete misliti da vam nedostaje još samo nekoliko sitnica kako biste uistinu bili sretni, malo manje celulita, malo manje kilograma, malo više novaca i malo ljepši stan. Sve to čovjeka čini sretnim trenutno. Ali, sreća uistinu dolazi iznutra. Kada živite i dišete sreću, osjećate se povezaniji sa životom. Donosimo sedam navika sretnih žena koje i vi možete početi prakticirati kako biste imali ispunjeniji, bolji i ljepši život.     Vole sebe   Njima je poznato da ljubav prema sebi nije sebična. One ispunjavaju svoje potrebe, jer su svjesne da kada su one sretne i zadovoljne onda je i lakše posvetiti se drugima. Kada vodite računa o sebi tada pomažete i drugima. Ako stalno žrtvujete svoje potrebe kako biste pomogli drugima i zbog toga patite, nitko nije zadovoljan.   Prihvaćaju prolaznost   Žene koje osjećaju smiraj u svom životu znaju da sve ima svoje vrijeme i mjesto. Veze, poslovi i isku...

MESNA ŠTRUCA PUNJENA JAJIMA

Slika
Mesna štruca punjena jajima     Ova kombinacija mekanog mesa i kuhanih jaja u sredini ne samo da izgleda atraktivno prilikom rezanja, već i oduševljava bogatim okusima. Idealno je jelo za obiteljski ručak koje će svi rado pojesti, a uz prilog po izboru postat će pravi hit na blagdanskom stolu.       Mesna štruca punjena jajima   Sastojci:   ·        700 g mljevenog mesa (ja sam upotrebljavala pola junetine, pola svinjetine) ·        1 glavica luka ·        2 režnja češnjaka ·        20 g pancete ·        peršin ·        krušne mrvice ·        5 jaja ·        5 većih krumpira ·        2 šake g...

ŠTO TREBATE ZNATI O PROLJETNIM IZAZOVIMA ZA DJECU

Slika
Što trebate znati o proljetnim izazovima za djecu     Proljeće je doba godine koje donosi promjene u prirodi, ali i u organizmu djece. Nakon zimskih mjeseci, tijelo se prilagođava duljem danu, višim temperaturama i intenzivnijoj aktivnosti na otvorenom. Iako proljeće ima mnoge pozitivne strane, poput više sunčeve svjetlosti i svježeg zraka, ono također može donijeti izazove za dječje zdravlje na više razina.       Psihološko stanje i imunitet – povezanost koju ne smijemo zanemariti   Promjena godišnjih doba utječe na psihološko stanje djece jer više sunčeve svjetlosti potiče proizvodnju serotonina, „hormona sreće“, što može poboljšati raspoloženje i povećati energiju. No, te iste promjene ponekad izazivaju proljetni umor, posebno kod djece osjetljivije na promjene u rutini ili biološkim ritmovima. Kada je psihološko stanje djece uravnoteženo, imunološki sustav bolje funkcionira, dok stres i umor mogu smanjiti otpornost orga...

TRADICIONALNI RECEPT ZA ŠUNKU U KRUHU

Slika
Tradicionalni recept za šunku u kruhu     Hrskava korica kruha savršeno nadopunjuje sočnost šunke, stvarajući kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Osim klasične verzije s dizanim tijestom, danas postoje brojne moderne varijacije – od lisnatog tijesta, dodatka sira i začina, pa sve do integralnih i pivskih varijanti. Bez obzira na odabir, jedno je sigurno: šunka u kruhu uvijek će biti zvijezda blagdanskog stola!       Tradicionalni recept za šunku u kruhu   Sastojci:   1 kg kuhane ili dimljene šunke 500 g glatkog brašna 1 kocka svježeg kvasca (40 g) ili 1 vrećica suhog kvasca 2 dcl mlijeka 1 žličica šećera 1 žličica soli 2 žlice maslinovog ulja 1 jaje (za premazivanje)         Priprema:     Priprema tijesta U toplom mlijeku otopite kvasac sa šećerom i ostavite da se zapjeni. U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte kvasac i maslinovo...

KAKO BITI SRETNA I ISPUNJENA OSOBA?

Slika
Kako biti sretna i ispunjena osoba?     Možda ste već čuli za zakon privlačnosti i pomislili da je to još jedan od onih " new age " trikova koji dobro zvuče, ali malo znače. No, što ako postoji nekoliko jednostavnih pravila koja nas uče kako usmjeriti svoju energiju i misli tako da nam se život zaista počne mijenjati?       Ono što mislite – to postajete Misli su kao sjeme koje sadimo u svoju svakodnevicu. Ako stalno razmišljamo negativno, sumnjamo u sebe i očekujemo najgore, teško da ćemo vidjeti nešto drugo. No kad počnemo birati misli koje nas podržavaju, život počinje dobivati drugačiju boju. Nije lako, ali navika optimizma je itekako moćna.     Vaša energija privlači vaše ljude Sigurno ste primijetili kako neki ljudi odmah privlače pažnju svojim karakterom. Nije stvar u izgledu ni u statusu – nego u onome što zrače. Naša unutarnja energija utječe na to koga privlačimo, kakve veze gradimo i kako se ljudi osje...

RICOTTA TORTA S MALINAMA

Slika
Ricotta torta s malinama     Ova jednostavna  ricotta torta s malinama  jedan je od onih recepata koji je uvijek dobro imati pri ruci. Priprema se lako, potrebno vam je tek nekoliko minuta da izmiksate sastojke i prelijete smjesu u kalup, a torta se peče oko sat vremena.       Ricotta torta s malinama   Sastojci: ulje ili maslac, za namastiti lim 220 g glatkog brašna 1 žlica praška za pecivo 1 čajna žličica soli 365 g ricotta sira, plus 400 g za posluživanje 275 g šećera u prahu, podijeljeno 3 velika jaja ½ čajne žličice ekstrakta vanilije 1 limun, limeta, ili naranča, naribana korica, po želji 115 g maslaca, otopljenog 115 g maslaca, otopljenog       Priprema:   1.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite okrugli kalup za tortu promjera 23 centimetra. 2.     U velikoj zdjeli pomi...