TAJNA SAVRŠENIH SVJETLUCAVIH PISANICA






Tajna savršenih svjetlucavih pisanica

 

 

Često se dogodi da se boja lako skida, šljokice ostaju po rukama, a jaja ne izgledaju onako kako smo zamislili. No, postoji jednostavan trik koji će učiniti da vaša uskrsna jaja zablistaju i dobiju nježan sjaj – i to zahvaljujući samo jednom sastojku koji svi imamo kod kuće: šećeru!

 

 

 

Svjetlucave pisanice

 

Sastojci:

 

·        500 ml bijelog vina

·        100 g šećera

·        jaja (koliko želite obojati)

·        boje za kolače po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

 

U lonac ulijte bijelo vino i dodajte šećer. Promiješajte dok se šećer ne počne topiti, a zatim pažljivo stavite jaja u tu mješavinu.

 

Upalite ploču za kuhanje na laganu vatru. Dok se smjesa zagrijava, pospite jaja bojom za kolače – možete koristiti jednu ili više boja, ovisno o željenom efektu.

Kuhajte jaja na laganoj vatri oko 30 minuta, bez poklopca. Nakon toga poklopite lonac, maknite ga s ploče i ostavite da jaja odstoje u toj tekućini preko noći.

Ujutro pažljivo izvadite jaja i stavite ih na salvetu ili kuhinjski ubrus da se dobro osuše.

Tijekom sušenja, šećer iz vina će ostaviti nježni, svjetlucavi sloj na ljusci jaja, što im daje elegantan i sjajan izgled – bez potrebe za ljepilima, lakovima ili dodatnim šljokicama.

Ova metoda je jednostavna, prirodnija i ne ostavlja nered, a rezultat su prava mala uskrsna remek-djela koja će krasiti vaš blagdanski stol

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE