TAJNA SAVRŠENIH SVJETLUCAVIH PISANICA
Tajna savršenih svjetlucavih pisanica
Često se dogodi da se boja lako skida, šljokice ostaju po
rukama, a jaja ne izgledaju onako kako smo zamislili. No, postoji jednostavan
trik koji će učiniti da vaša
uskrsna jaja zablistaju i dobiju nježan sjaj – i to
zahvaljujući samo jednom
sastojku koji svi imamo kod kuće: šećeru!
Svjetlucave pisanice
Sastojci:
·
500 ml bijelog vina
·
100 g šećera
·
jaja (koliko
želite obojati)
·
boje za kolače po želji
Priprema:
U lonac ulijte bijelo vino i
dodajte šećer. Promiješajte dok se šećer
ne počne topiti, a zatim pažljivo stavite jaja u tu
mješavinu.
Upalite ploču za kuhanje na laganu
vatru. Dok se smjesa zagrijava, pospite jaja bojom za
kolače – možete koristiti jednu ili više boja, ovisno o
željenom efektu.
Kuhajte jaja na
laganoj vatri oko 30 minuta, bez poklopca. Nakon toga
poklopite lonac, maknite ga s ploče i ostavite da jaja
odstoje u toj tekućini preko noći.
Ujutro
pažljivo izvadite jaja i stavite ih na salvetu ili kuhinjski ubrus da se dobro
osuše.
Tijekom sušenja, šećer
iz vina će ostaviti nježni, svjetlucavi sloj na ljusci jaja, što
im daje elegantan i sjajan izgled –
bez potrebe za ljepilima, lakovima ili dodatnim šljokicama.
Ova metoda je jednostavna,
prirodnija i ne ostavlja nered, a rezultat su prava mala
uskrsna remek-djela koja će krasiti vaš blagdanski stol
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar