RICOTTA TORTA S MALINAMA





Ricotta torta s malinama

 

 

Ova jednostavna ricotta torta s malinama jedan je od onih recepata koji je uvijek dobro imati pri ruci. Priprema se lako, potrebno vam je tek nekoliko minuta da izmiksate sastojke i prelijete smjesu u kalup, a torta se peče oko sat vremena.

 

 

 

Ricotta torta s malinama

 

Sastojci:

  • ulje ili maslac, za namastiti lim
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica soli
  • 365 g ricotta sira, plus 400 g za posluživanje
  • 275 g šećera u prahu, podijeljeno
  • 3 velika jaja
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 limun, limeta, ili naranča, naribana korica, po želji
  • 115 g maslaca, otopljenog
  • 115 g maslaca, otopljenog

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite okrugli kalup za tortu promjera 23 centimetra.

2.     U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

3.     U drugoj zdjeli pjenasto izmiksajte ricottu, 220 grama šećera u prahu, jaja, ekstrakt vanilije i koricu citrusa. Dobivenu smjesu nježno umiješajte u brašno, prašak za pecivo i sol i miksajte dok se ne sjedine.

4.     Umiješajte otopljeni maslac pa nježno dodajte i nešto više od polovice malina.

5.     Smjesu prebacite u kalup za torte. Po vrhu rasporedite preostale maline i pospite preostalim šećerom u prahu.

6.    Pecite 55-65 minuta, dok torta ne počne zagorijevati po vrhu ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

7.     Ostavite tortu da se hladi barem 20 minuta na sobnoj temperaturi.

8.     Izvadite iz kalupa, narežite i poslužite s ricottom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE