RICOTTA TORTA S MALINAMA
Ricotta torta s malinama
Ova jednostavna ricotta
torta s malinama jedan je od onih recepata koji je uvijek
dobro imati pri ruci. Priprema se lako, potrebno vam je tek nekoliko minuta da
izmiksate sastojke i prelijete smjesu u kalup, a torta se peče oko sat vremena.
Ricotta torta s malinama
Sastojci:
- ulje ili maslac, za namastiti
lim
- 220 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 čajna žličica soli
- 365 g ricotta sira, plus 400 g
za posluživanje
- 275 g šećera u prahu,
podijeljeno
- 3 velika jaja
- ½ čajne žličice ekstrakta
vanilije
- 1 limun, limeta, ili naranča,
naribana korica, po želji
- 115 g maslaca, otopljenog
- 115 g maslaca, otopljenog
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 stupnjeva. Namastite okrugli kalup za tortu promjera 23 centimetra.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
3. U drugoj zdjeli pjenasto izmiksajte ricottu, 220 grama šećera u
prahu, jaja, ekstrakt vanilije i koricu citrusa. Dobivenu smjesu nježno
umiješajte u brašno, prašak za pecivo i sol i miksajte dok se ne sjedine.
4. Umiješajte otopljeni maslac pa nježno dodajte i nešto više od
polovice malina.
5.
Smjesu prebacite u
kalup za torte. Po vrhu rasporedite preostale maline i pospite preostalim
šećerom u prahu.
6. Pecite 55-65 minuta, dok torta ne počne zagorijevati po vrhu ili
dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
7. Ostavite tortu da se hladi barem 20 minuta na sobnoj
temperaturi.
8. Izvadite iz kalupa, narežite i poslužite s ricottom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar