MASLAC OD KROASANA





Maslac od kroasana

 

 

Zamislite najkremastiji maslac koji ste ikada probali – ali s bogatim, orašastim, slatkasto-karameliziranim okusom svježe pečenog kroasana. Upravo smo vam opisali novi gastro izum koji već osvaja svijet – croissant butter. Maslac od kroasana nova je gastro senzacija koja spaja najbolje od francuskog peciva i umjetnosti izrade aromatiziranih maslaca.

 

 

 

Maslac od kroasana

 

Sastojci:

  • 2 veća kroasana
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • po želji: par kapi ekstrakta vanilije

 

 

 

Priprema:

 

  • Nareži kroasane na manje komade i lagano tostiraj u pećnici ili na suhoj tavi dok ne postanu hrskavi i lagano zlatni.
  • Kada se ohlade, ubaci ih u blender i blendaj dok ne dobiješ sitne mrvice.
  • Dodaj omekšali maslac, sol i šećer, pa vaniliju ili med. Miksaj dok se sve ne sjedini u kremasti namaz.
  • Premjesti u staklenku. Može stajati u hladnjaku 5–7 dana.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE