MASLAC OD KROASANA
Maslac od kroasana
Zamislite najkremastiji
maslac koji ste ikada probali – ali s bogatim, orašastim,
slatkasto-karameliziranim okusom svježe
pečenog kroasana. Upravo smo vam opisali novi gastro
izum koji već osvaja svijet – croissant
butter. Maslac od kroasana nova je gastro senzacija
koja spaja najbolje od francuskog peciva i umjetnosti izrade aromatiziranih
maslaca.
Maslac od kroasana
Sastojci:
- 2 veća
kroasana
- 125 g
maslaca sobne temperature
- 1
žlica smeđeg šećera
- prstohvat
soli
- po
želji: par kapi ekstrakta vanilije
Priprema:
- Nareži
kroasane na manje komade i lagano tostiraj u pećnici ili na suhoj tavi dok
ne postanu hrskavi i lagano zlatni.
- Kada
se ohlade, ubaci ih u blender i blendaj dok ne dobiješ sitne mrvice.
- Dodaj
omekšali maslac, sol i šećer, pa vaniliju ili med. Miksaj dok se sve ne
sjedini u kremasti namaz.
- Premjesti
u staklenku. Može stajati u hladnjaku 5–7 dana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar