TJESTENINA SA ŠPAROGAMA I PANCETOM






Tjestenina sa šparogama i pancetom

 

 

Tjestenina sa šparogama i pancetom jelo je prepuno okusa temeljeno na dva jednostavna sastojka i njihovom božanstvenom sljubljivanju. Dobar tek!

 

 

Tjestenina sa šparogama i pancetom

 

Sastojci:

  • 500 g tjestenine po izboru
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 300 g pancete, narezane na kockice
  • 1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 12 šparoga, očišćenih i blanširanih
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 110 g parmezana, svježe naribanog, plus ekstra za posluživanje
  • šaka svježeg peršina, nasjeckanog

 

 

Priprema:

1.      U loncu zakuhajte vodu i kratko blanširajte šparoge, 2 do 3 minute.

2.     U drugom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

3.     Dok se tjestenina kuha, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte biljno ulje. Pržite kockice pancete 3 do 4 minute pa ih začinite svježe mljevenim crnim paprom.

4.     Šparoge narežite na komade duljine otprilike 3 centimetra i ubacite ih u tavu s pancetom. Miješajte na vatri još oko 1 do 2 minute, tek toliko da se šparoge zagriju.

5.     Umutite jaja.

6.    Kuhanu tjesteninu ocijedite i vratite u lonac u kojem se kuhala. Ostavite malo vode od kuhanja.

7.     Dodajte pancetu i šparoge u lonac s tjesteninom. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 1 minutu, a zatim dodajte jaja, parmezan i vodu od kuhanja te kuhajte 30 sekundi do 1 minutu uz stalno miješanje dok jaja ne budu kuhana.

8.     Dodajte nasjeckani peršin, rasporedite na tanjure za posluživanje, naribajte još malo parmezana i poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE