Postovi

TORTICE OD BRESAKA

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a4424/jednostavne-lisnate-tortice-s-breskvama.html TORTICE OD BRESAKA  Sastojci: • 1 lisnato tijesto  • 1 jaje • 2 velike breskve • 2 žlice šećera  • 1 žlica brašna  • pola žličice cimeta • 20 g narezanih badema • 50 g šećera u prahu  • pola žličice ekstrakta vanilije  • 1 žličica mlijeka Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.  Razmotajte tijesto, izrežite na devet jednakih kvadrata i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.  Umutite jaje i ostavite sa strane. Narežite breskve na ploške i stavite u srednje veliku zdjelu.  Pospite sa šećerom, brašnom, cimetom, vanilijom i sve promiješajte. Složite 3 - 4 kriške breskve preko sredine svakog kvadrata tijesta. Pazite da sok od breskve ne dođe na rubove peciva. Rubove tijesta obilno premažite razmučenim jajetom te pospite narezanim bademima.  Pecite ga 18 minuta dok ne postane zlatne boje.  Izvadite i pričekajte 10 minu...

CAPRESE SALATA

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a4177/osvjezavajuca-talijanska-caprese-salata-za-vruce-ljetne-dane.html CAPRESE SALATA Sastojci: • 3 rajčice • 250 g mozzarelle • maslinovo ulje  • aceto balsamico  • sol i papar Priprema: Na veliki tanjur rasporedite ploške rajčice, a oko njih ploške mozzarelle između stavite listiće bosiljka. Prelijte maslinovim uljem i aceto balsamicom te pospite solju i paprom. 

CEZAR SALATA S PANCETOM

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a4413/kremasta-cezar-salata-s-pancetom-gotova-za-pola-sata.html CEZAR SALATA S PANCETOM  Sastojci: • 3 - 4 šnite kruha • maslinovo ulje  • 50 g parmezana  • 4 šnite pancete  • 4 žlice grčkog jogurta  • 1 žličica Dijon senfa  • 1/2 žličice octa  • 1/2 češnja češnjaka  • 1/2 limuna • 1 glavica zelene salate  • 2 mlada luka  Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.  Prelijte šnite kruha maslinovim uljem te malo posolite. Pospite polovicom naribanog parmezana nastojeći da ostane na kruhu. Nakon što se ohladi narežite na komadiće. Pecite 10 - 15 minuta dok ne porumene. Pecite slaninu dok ne postane hrskava, a zatim je izlomite na komade. Pomiješajte jogurt, senf, ocat, češnjak i ostatak parmezana s malo soka od limuna i malo vode, a zatim začinite. Operite salatu te listove natrgajte na komadiće. Na vrh stavite slanine, komadiće kruha i mladi luk te prelijte umakom. 

HRSKAVI ŠTAPIĆI OD PALENTE

Slika
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/amp/a4381/hrskavi-prutici-od-palente-za-grickanje-uz-gledanje-utakmice.html HRSKAVI ŠTAPIĆI OD PALENTE  Sastojci: • 1 žličica soli • 125 g palente  • 30 g maslaca • 30 g parmezana  • ulje za prženje  Priprema: Za hrskave štapiće od palente lim za pečenje obložite papirom za pečenje.  U tavi na srednjoj vatri zakuhajte 500 ml vode, posolite i umiješajte palentu. Kuhajte miješajući drvenom kuhačom 4 - 5 minuta dok se ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte maslac, sir i papar. Palentu izlijte u lim, raširite i ostavite dok se ne ohladi.

RIBLJI TACOSI

Slika
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a4112/recept-za-riblje-tacose-s-osvjezavajucim-umakom.html RIBLJI TACOSI  Sastojci: • 24 male kukuruzne tortilje  • 700 g fileta oslića  • mljeveni kumin  • kajenski papar  • sol i papar  • maslinovo ulje  • žlica maslaca  Punjenje: • ljubičasto zelje  • 2 avokada  • 2 rajčice  • crveni luk • 100 g ribanog sira  • 1 limeta  Umak: • 120 ml kiselog vrhnja  • 80 ml majoneze  • 2 žlice soka od limete  • 1 žličica češnjaka u prahu  • 1žličica umaka Sriracha  Priprema: Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.  U maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite po ribi sa svih strana pa dodajte maslinovo ulje.  Pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta.  Pomiješajte sve sastojke za taco umak u zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine. Tostirajte kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećn...

ŠARENE PALAČINKE S ČOKOLADOM

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a4568/recept-za-sarene-palacinke-od-cokolade-punjene-nutellom.html ŠARENE PALAČINKE S ČOKOLADOM Sastojci: • 2 jaja • 4 dl mlijeka • 2 dl brašna • 2 žlice maslaca Priprema: Umutite jaja i mlijeko pa dodajte brašno.  Miješajte dok tijesto ne postane glatko. Otopite maslac i ulijte ga u tijesto.  Odvojite oko 2 dl tijesta i umiješajte žlicu kakaa ako želite oba okusa odjednom.  Ostavite tijesto 15 minuta u hladnjaku da nabubri.  Palačinke pecite na srednje jakoj vatri.  Napravitešare tijestom s okusom kakaa odmah nakon izlijevanja prvog tijesta.  Svaku palačinku namažite Nutellom i zarolajte. 

PITA OD BAKALARA

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a3952/recept-dana-riblja-pita-od-bakalara.html PITA OD BAKALARA  Sastojci: • 400 g fileta bakalara  • 2 vezice mladog luka  • 250 g mladog špinata  •.150 g cheddar sira  • 4 lista tijesta za savijače  Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.  Ribu namočite u kipućoj vodi.  Grubo nasjeckajte mladi luk, stavite na tavu na jakoj vatri sa žlicom maslinova ulja.  Miješajte i pržite 2 minute, a zatim složite špinat na vrh i pustite da povene.  Špinat prelijte sa 100 ml vode od namakanja ribe, zatim ocijedite ribu i izlomite na komade pa ih rasporedite po tavi. Veći dio sira sitno naribajte i dobro začinite paprom.  Slažite na vrh pa tijesto namotajte oko ribe i uz rubove posude trgajući posljednji list na vrh. Naribajte sir, pokapajte maslinovim uljem i pecite 15 do 17 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. 

QUICHE S LOSOSOM I ŠPINATOM

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a1479/Recept-za-quiche-s-lososom-i-spinatom.html QUICHE S LOSOSOM I ŠPINATOM Sastojci: • 600 g gotovog prhkog tijesta  • 300 g svježeg ili dimljenog lososa • 1 kg svježeg špinata • 3 jaja • 250 ml vrhnja za kuhanje  • 1 češanj češnjaka  • sol i papar  Priprema: Razvaljajte tijesto, a kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Tijesto stavite u kalup, a višak odrežite. Na tijesto stavite papir za pečenje i na njega sirovi grah. Pecite tijesto na 190 stupnjeva 10 minuta.  Češnjak očistite i narežite. Špinat operite pa ga kratko kuhajte u malo vode ne dulje od 5 minuta.  Ocijedite i operite mlazom hladne vode.  Stavite ga u posudu i kratko ga ostavite na laganoj vatri.  Dodajte češnjak i promiješajte. Nakon što je tijesto gotovo uklonite papir za pečenje i grah i na pečeno tijesto rasporedite špinat i losos. Razmutite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa tom smjesom prelijte tijesto. Pecite na ...

NAMAZ OD SRDELA SA ZAČINSKIM BILJEM

Slika
https://amazonke.com/namaz-od-srdela-sa-zacinskim-biljem/ NAMAZ OD SRDELA SA ZAČINSKIM BILJEM Sastojci: • 1 limenka sardina  • 1 mali luk • 1 limun  • 250 g svježeg kravljeg sira  • 2 mlada luka  • 2 žlice nasjeckanog vlasca  • malo listića timijana  Priprema: Ocijedite ulje iz limenke i srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom polovice limuna pa usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte.  Sardinama dodajte dobro izmiješan sir, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog luka za ukrašavanje) i listiće timijana.  Promiješajte i stavite u hladnjak. Namažite krekere ili tople baguettea i običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.

OSLIĆ U UMAKU IZ PEĆNICE

Slika
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a1721/Recept-za-oslic-u-umaku-od-limuna.html OSLIĆ U UMAKU IZ PEĆNICE  Sastojci: • 4 fileta oslića • 50 g maslaca  • 50 ml vrhnja za kuhanje  • 1 - 2 češnja češnjaka  • 1 žlica senfa • 1,5 žlice limunova soka  • 1,5 žlica nasjeckanog luka • 1 vezica peršina  Priprema: Filete ribe posolite i popaprite pa ih složite u lim za pečenje. Maslac rastopite pa pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, limunovim sokom, senfom i mljevenim češnjakom te začinite. Smjesu dobro promiješajte i prelijte ribu. Pospite nasjeckanim lukom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva od 10 do 12 minuta. Na kraju jelo ukrasite nasjeckanim peršinom i kriškama limuna.