PITA OD BAKALARA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a3952/recept-dana-riblja-pita-od-bakalara.html



PITA OD BAKALARA 


Sastojci:

• 400 g fileta bakalara 
• 2 vezice mladog luka 
• 250 g mladog špinata 
•.150 g cheddar sira 
• 4 lista tijesta za savijače 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Ribu namočite u kipućoj vodi. 

Grubo nasjeckajte mladi luk, stavite na tavu na jakoj vatri sa žlicom maslinova ulja. 

Miješajte i pržite 2 minute, a zatim složite špinat na vrh i pustite da povene. 

Špinat prelijte sa 100 ml vode od namakanja ribe, zatim ocijedite ribu i izlomite na komade pa ih rasporedite po tavi.

Veći dio sira sitno naribajte i dobro začinite paprom. 

Slažite na vrh pa tijesto namotajte oko ribe i uz rubove posude trgajući posljednji list na vrh.

Naribajte sir, pokapajte maslinovim uljem i pecite 15 do 17 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. 



Primjedbe