RIBLJI TACOSI
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a4112/recept-za-riblje-tacose-s-osvjezavajucim-umakom.html
RIBLJI TACOSI
Sastojci:
• 24 male kukuruzne tortilje
• 700 g fileta oslića
• mljeveni kumin
• kajenski papar
• sol i papar
• maslinovo ulje
• žlica maslaca
Punjenje:
• ljubičasto zelje
• 2 avokada
• 2 rajčice
• crveni luk
• 100 g ribanog sira
• 1 limeta
Umak:
• 120 ml kiselog vrhnja
• 80 ml majoneze
• 2 žlice soka od limete
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1žličica umaka Sriracha
Priprema:
Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
U maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite po ribi sa svih strana pa dodajte maslinovo ulje.
Pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta.
Pomiješajte sve sastojke za taco umak u zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.
Tostirajte kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici.
Servirajte tako da stavite prvo komadiće ribe zatim dodajte ostale sastojke - ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i umaka.
Poslužite s kriškama svježe limete.
Primjedbe
Objavi komentar