RIBLJI TACOSI



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a4112/recept-za-riblje-tacose-s-osvjezavajucim-umakom.html



RIBLJI TACOSI 


Sastojci:

• 24 male kukuruzne tortilje 
• 700 g fileta oslića 
• mljeveni kumin 
• kajenski papar 
• sol i papar 
• maslinovo ulje 
• žlica maslaca 



Punjenje:

• ljubičasto zelje 
• 2 avokada 
• 2 rajčice 
• crveni luk
• 100 g ribanog sira 
• 1 limeta 



Umak:

• 120 ml kiselog vrhnja 
• 80 ml majoneze 
• 2 žlice soka od limete 
• 1 žličica češnjaka u prahu 
• 1žličica umaka Sriracha 




Priprema:


Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje. 

U maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite po ribi sa svih strana pa dodajte maslinovo ulje. 

Pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta. 

Pomiješajte sve sastojke za taco umak u zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.

Tostirajte kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici. 

Servirajte tako da stavite prvo komadiće ribe zatim dodajte ostale sastojke  - ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i umaka.

Poslužite s kriškama svježe limete. 

Primjedbe