OSLIĆ U UMAKU IZ PEĆNICE



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a1721/Recept-za-oslic-u-umaku-od-limuna.html



OSLIĆ U UMAKU IZ PEĆNICE 


Sastojci:

• 4 fileta oslića
• 50 g maslaca 
• 50 ml vrhnja za kuhanje 
• 1 - 2 češnja češnjaka 
• 1 žlica senfa
• 1,5 žlice limunova soka 
• 1,5 žlica nasjeckanog luka
• 1 vezica peršina 




Priprema:


Filete ribe posolite i popaprite pa ih složite u lim za pečenje.

Maslac rastopite pa pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, limunovim sokom, senfom i mljevenim češnjakom te začinite.

Smjesu dobro promiješajte i prelijte ribu.

Pospite nasjeckanim lukom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva od 10 do 12 minuta.

Na kraju jelo ukrasite nasjeckanim peršinom i kriškama limuna.

Primjedbe