PAHULJASTE PALAČINKE SA SLANINOM I JAJIMA
https://jolie.hr/gastro/recepti/americki-klasik-na-tanjuru-pahuljaste-palacinke-sa-slaninom-i-jajima/
Pahuljaste palačinke sa slaninom i jajima
Slane palačinke odavno su prestale biti samo doručak – one su postale pravi comfort food koji nas mami mirisom pečene slanine i savršenim spojem pahuljastih zalogaja s bogatim, slanim dodacima.
Pahuljaste palačinke sa slaninom i jajima
Sastojci za četiri porcije:
- 200 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žlica šećera
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 50 g otopljenog maslaca + malo za pečenje
- 8 tankih ploški slanine
- 4 jaja (za pečenje na oko)
- javorov sirup ili med (opcionalno, za američki touch)
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
- U drugoj posudi razmutite jaja s mlijekom i otopljenim maslacem, pa dodajte suhim sastojcima. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.
- Na lagano namašćenoj tavi pecite palačinke, svaku oko 2 minute s obje strane, dok ne postanu zlatne i mekane.
- U drugoj tavi ispecite slaninu do hrskavosti, a potom i jaja ‘na oko’, tako da žumanjak ostane mekan.
- Na tanjur slažite palačinke, preko njih hrskavu slaninu i pečeno jaje. Za autentičan američki doživljaj, pokapajte s nekoliko kapi javorovog sirupa.
Ovaj recept je dokaz da su slane palačinke savršena igra kontrasta – meko i hrskavo, slatko i slano, lagano i bogato. Uz šalicu kave ili svježe cijeđeni sok, ovo je doručak ili brunch koji će se pamtiti i kojem ćete se vraćati kad god poželite malo američke kulinarske nostalgije u vlastitom domu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar