PAHULJASTE PALAČINKE SA SLANINOM I JAJIMA



https://jolie.hr/gastro/recepti/americki-klasik-na-tanjuru-pahuljaste-palacinke-sa-slaninom-i-jajima/



Pahuljaste palačinke sa slaninom i jajima



Slane palačinke odavno su prestale biti samo doručak – one su postale pravi comfort food koji nas mami mirisom pečene slanine i savršenim spojem pahuljastih zalogaja s bogatim, slanim dodacima.




Pahuljaste palačinke sa slaninom i jajima 


Sastojci za četiri porcije:

  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 2 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g otopljenog maslaca + malo za pečenje
  • 8 tankih ploški slanine
  • 4 jaja (za pečenje na oko)
  • javorov sirup ili med (opcionalno, za američki touch)



Priprema:

  • U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  • U drugoj posudi razmutite jaja s mlijekom i otopljenim maslacem, pa dodajte suhim sastojcima. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.
  • Na lagano namašćenoj tavi pecite palačinke, svaku oko 2 minute s obje strane, dok ne postanu zlatne i mekane.
  • U drugoj tavi ispecite slaninu do hrskavosti, a potom i jaja ‘na oko’, tako da žumanjak ostane mekan.
  • Na tanjur slažite palačinke, preko njih hrskavu slaninu i pečeno jaje. Za autentičan američki doživljaj, pokapajte s nekoliko kapi javorovog sirupa.

Ovaj recept je dokaz da su slane palačinke savršena igra kontrasta – meko i hrskavo, slatko i slano, lagano i bogato. Uz šalicu kave ili svježe cijeđeni sok, ovo je doručak ili brunch koji će se pamtiti i kojem ćete se vraćati kad god poželite malo američke kulinarske nostalgije u vlastitom domu.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?