HRSKAVI TACOSI S PILETINOM 🌮




https://www.novilist.hr/life/hrskavi-tacosi-s-piletinom-savrsena-su-vecera-za-sve-ljubitelje-brze-hrane/



Hrskavi tacosi s piletinom 



Ukoliko volite fast food klasike, ali ih želite pripremiti kod kuće u zdravijoj i svježijoj varijanti, ovo je recept za vas




Hrskavi tacosi s piletinom 


Sastojci:

  • 2 šalice trgane piletine s pečenog pileta


  • 1 i ½ žlica taco začina


  • 5 tortilja (velikih, promjera 25 cm)


  • ¼ šalice rastopljenog sira


  • 4 tostade (kukuruzne tortille promjera oko 12 cm)


  • ¼ šalice kiselog vrhnja


  • 1 i ¼ šalice nasjeckane iceberg salate


  • ½ šalice nasjeckane rajčice


  • ¼ šalice ukiseljenih jalapeño papričica


  • 4 žličice biljnog ulja


  • Po želji: umak ranch ili dodatna salsa za posluživanje




Priprema:

Zagrijte piletinu


U tavi pomiješajte piletinu, ½ šalice vode i taco začin. Kuhajte na srednjoj vatri 3–5 minuta, dok se umak ne zgusne.


Složite slojeve


Na radnu površinu položite 4 velike tortilje. U sredinu svake namažite žlicu sira. Dodajte sloj piletine, a na nju stavite tostadu. Premažite tostadu s kiselim vrhnjem, zatim dodajte salatu, rajčicu i jalapeño papričice.


Zatvorite tortilju


Peti tortilja narežite na četiri dijela i stavite jedan komad na vrh svakog wrapa. Rubove donje tortille presavijajte prema sredini dok ne zatvorite punjenje.


Zapecite do zlatne boje


U tavi zagrijte žličicu ulja na srednje jakoj vatri. Stavite složenu tortilju šavom prema dolje i lagano pritisnite lopaticom. Pecite 1–2 minute sa svake strane dok ne postane hrskav i zlatan. Ponavljajte dok ne ispečete sve tacose.


Poslužite toplo


Prepolovite svaki taco i poslužite uz salsu ili ranch umak.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?