HRSKAVI TACOSI S PILETINOM 🌮
2 šalice trgane piletine s pečenog pileta
1 i ½ žlica taco začina
5 tortilja (velikih, promjera 25 cm)
¼ šalice rastopljenog sira
4 tostade (kukuruzne tortille promjera oko 12 cm)
¼ šalice kiselog vrhnja
1 i ¼ šalice nasjeckane iceberg salate
½ šalice nasjeckane rajčice
¼ šalice ukiseljenih jalapeño papričica
4 žličice biljnog ulja
Po želji: umak ranch ili dodatna salsa za posluživanje
Zagrijte piletinu
U tavi pomiješajte piletinu, ½ šalice vode i taco začin. Kuhajte na srednjoj vatri 3–5 minuta, dok se umak ne zgusne.
Složite slojeve
Na radnu površinu položite 4 velike tortilje. U sredinu svake namažite žlicu sira. Dodajte sloj piletine, a na nju stavite tostadu. Premažite tostadu s kiselim vrhnjem, zatim dodajte salatu, rajčicu i jalapeño papričice.
Zatvorite tortilju
Peti tortilja narežite na četiri dijela i stavite jedan komad na vrh svakog wrapa. Rubove donje tortille presavijajte prema sredini dok ne zatvorite punjenje.
Zapecite do zlatne boje
U tavi zagrijte žličicu ulja na srednje jakoj vatri. Stavite složenu tortilju šavom prema dolje i lagano pritisnite lopaticom. Pecite 1–2 minute sa svake strane dok ne postane hrskav i zlatan. Ponavljajte dok ne ispečete sve tacose.
Poslužite toplo
Prepolovite svaki taco i poslužite uz salsu ili ranch umak.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar