HRSKAVI KOLAČIĆI OD LJEŠNJAKA S ČOKOLADOM 🍫
Hrskavi kolačići od lješnjaka s čokoladom
Kombinaciji lješnjaka i čokolade teško odolijevaju i veliki i mali – pogotovo kada dolazi u formi finih keksića. Tražite li nove recepte za nadolazeće blagdane, ovaj svakako vrijedi isprobati.
Hrskavi kolačići od lješnjaka s čokoladom
Sastojci:
75 g omekšalog maslaca
70 g šećera
2 jaja
žličica ekstrakta vanilije
150 g brašna
50 g mljevenih lješnjaka
100 g sjeckanih lješnjaka
100 g nasjeckane tamne čokolade
70 g šećera
2 jaja
žličica ekstrakta vanilije
150 g brašna
50 g mljevenih lješnjaka
100 g sjeckanih lješnjaka
100 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i lagano ih razmutite vilicom. Maslac, šećer, žumanjke, vaniliju, brašno i mljevene lješnjake umijesite u glatko tijesto pa ga stavite u hladnjak na jedan sat.
Od ohlađenog tijesta oblikujte oko 30 kuglica i svaku uvaljajte u bjelanjak. Zatim ih uvaljajte u sjeckane lješnjake, posložite na lim obložen papirom za pečenje i drškom kuhače lagano utisnite udubinu u sredinu svake kuglice.
Pecite 12 minuta, izvadite i ostavite da se malo ohlade. Otopite čokoladu, ulijte je u slastičarsku vrećicu i ispunite udubine na kolačićima. Pustite da se čokolada stegne prije posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar