BROWNIES S BUNDEVOM - JESENSKA ČOKOLADNA ČAROLIJA 🍫
Brownies s bundevom
Brownieji s bundevom savršen su spoj bogatog čokoladnog okusa i jesenskih začina. Klasični, sočni brownie dobiva novu dimenziju kada se na njega doda kremasti sloj od bundeve i sira, začinjen cimetom i muškatnim oraščićem. Rezultat je desert koji je istovremeno raskošan, topao i mirisan – idealan za hladnije dane uz šalicu kave ili čaja.
Brownies s bundevom
Sastojci:
Za brownie smjesu:
- 200 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g glatkog brašna
- 1 prstohvat soli
Za smjesu s bundevom:
- 200 g pirea od pečene bundeve (butternut ili hokaido)
- 200 g krem sira
- 80 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Bundevu (butternut ili hokaido) prerežite, očistite od sjemenki i pecite na 180 °C dok ne omekša (oko 40 minuta). Zatim je izblendajte u pire. Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj. Umiješajte šećer, zatim jaja jedno po jedno i vaniliju. Dodajte brašno i sol pa sve dobro sjedinite.
Izmiksajte krem sir, pire od bundeve i šećer. Dodajte jaje i začine pa miješajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
U namašćen ili papirom obložen kalup ulijte brownie smjesu pa preko nje pažljivo rasporedite smjesu s bundevom. Po želji vilicom lagano povucite po površini da dobijete mramorni uzorak.
Pecite na 175 °C oko 40 minuta, dok sredina ne bude čvrsta, ali i dalje lagano vlažna.
Pustite da se potpuno ohladi pa narežite na kocke.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar