BROWNIES S BUNDEVOM - JESENSKA ČOKOLADNA ČAROLIJA 🍫





Brownies s bundevom



Brownieji s bundevom savršen su spoj bogatog čokoladnog okusa i jesenskih začina. Klasični, sočni brownie dobiva novu dimenziju kada se na njega doda kremasti sloj od bundeve i sira, začinjen cimetom i muškatnim oraščićem. Rezultat je desert koji je istovremeno raskošan, topao i mirisan – idealan za hladnije dane uz šalicu kave ili čaja.




Brownies s bundevom 


Sastojci:

Za brownie smjesu:

  • 200 g tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 prstohvat soli

Za smjesu s bundevom:

  • 200 g pirea od pečene bundeve (butternut ili hokaido)
  • 200 g krem sira
  • 80 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića


Priprema:

Bundevu (butternut ili hokaido) prerežite, očistite od sjemenki i pecite na 180 °C dok ne omekša (oko 40 minuta). Zatim je izblendajte u pire. Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj. Umiješajte šećer, zatim jaja jedno po jedno i vaniliju. Dodajte brašno i sol pa sve dobro sjedinite.

Izmiksajte krem sir, pire od bundeve i šećer. Dodajte jaje i začine pa miješajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

U namašćen ili papirom obložen kalup ulijte brownie smjesu pa preko nje pažljivo rasporedite smjesu s bundevom. Po želji vilicom lagano povucite po površini da dobijete mramorni uzorak.

Pecite na 175 °C oko 40 minuta, dok sredina ne bude čvrsta, ali i dalje lagano vlažna.
Pustite da se potpuno ohladi pa narežite na kocke.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM