RAŽNJIĆI OD GRILANOG POVRĆA
Ražnjići od grilanog povrća
Kad se na roštilju pripremaju ražnjići od povrća, osobito kad se miješaju s mesom, najveći je problem tempiranje vremena pečenja jer mesu redovito treba više vremena nego povrću. Kako bi prevladali takve situacije, možete primijeniti tehniku pečenja režnjića od povrća u lađicama sačinjenima od aluminijske folije. Korak dalje je da se čitav ražnjić zatvori, čime se povrće u njemu, u stvari kuha, a dovršava se otvaranjem na zraku i premazivanjem uljem, kratko, na “otvorenoj vatri”.
Ražnjići od grilanog povrća
Sastojci za četiri osobe:
1 srednje velika tikvica
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 manja glavica crvenog luka
8 cherry rajčica
150 g smeđih šampinjona
1 prepolovljena glavica češnjaka
3 žlice maslinova ulja
1 žlica umaka od soje
1 žlica limunovog soka
1/2 žličice suhog origana
1/2 žličice suhog timijana
1 prstohvat soli
1 prstohvat crnog papra
Ružmarin za dekoraciju
Priprema:
Tikvicu operite i narežite na kolutiće, očišćene paprike narežite na kockice, luk ogulite i narežite na veće komade, a šampinjone prepolovite ako su veći.
Sve povrće stavite u zdjelu i prelijte maslinovim uljem, umakom od soje i limunovim sokom pa dodajte origano, timijan, sol i papar.
Sve dobro promiješajte i ostavite da se marinira 15 minuta.
Na drvene ili metalne štapiće naizmjenično stavljajte komade povrća: tikvice, paprike, luk, cherry rajčice i šampinjone.
Zagrijte gril tavu ili roštilj i premažite s malo ulja.
Pecite ražnjiće 8 - 10 minuta okrećući ih povremeno dok povrće ne dobije lijepu boju i laganu hrskavost.
Poslužite s prepolovljenom i pečenom glavicom češnjaka te pospite ružmarinom za dodatnu aromu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar