RAŽNJIĆI OD GRILANOG POVRĆA






Ražnjići od grilanog povrća 




Kad se na roštilju pripremaju ražnjići od povrća, osobito kad se miješaju s mesom, najveći je problem tempiranje vremena pečenja jer mesu redovito treba više vremena nego povrću. Kako bi prevladali takve situacije, možete primijeniti tehniku pečenja režnjića od povrća u lađicama sačinjenima od aluminijske folije. Korak dalje je da se čitav ražnjić zatvori, čime se povrće u njemu, u stvari kuha, a dovršava se otvaranjem na zraku i premazivanjem uljem, kratko, na “otvorenoj vatri”.




Ražnjići od grilanog povrća 


Sastojci za četiri osobe:

1 srednje velika tikvica 
1 crvena paprika 
1 žuta paprika 
1 manja glavica crvenog luka 
8 cherry rajčica 
150 g smeđih šampinjona 
1 prepolovljena glavica češnjaka 
3 žlice maslinova ulja 
1 žlica umaka od soje 
1 žlica limunovog soka 
1/2 žličice suhog origana 
1/2 žličice suhog timijana 
1 prstohvat soli 
1 prstohvat crnog papra 
Ružmarin za dekoraciju 




Priprema:

Tikvicu operite i narežite na kolutiće, očišćene paprike narežite na kockice, luk ogulite i narežite na veće komade, a šampinjone prepolovite ako su veći.

Sve povrće stavite u zdjelu i prelijte maslinovim uljem, umakom od soje i limunovim sokom pa dodajte origano, timijan, sol i papar.

Sve dobro promiješajte i ostavite da se marinira 15 minuta.

Na drvene ili metalne štapiće naizmjenično stavljajte komade povrća: tikvice, paprike, luk, cherry rajčice i šampinjone.

Zagrijte gril tavu ili roštilj i premažite s malo ulja.

Pecite ražnjiće 8 - 10 minuta okrećući ih povremeno dok povrće ne dobije lijepu boju i laganu hrskavost.

Poslužite s prepolovljenom i pečenom glavicom češnjaka te pospite ružmarinom za dodatnu aromu.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE