RIŽOTO OD PLODOVA MORA






Rižoto od plodova mora

 

 

Plodovi mora još su jedan bogat izvor proteina, ali i omega 3 masnih kiselina te cinka koji dodatno potiču proizvodnju kolagena. Riblja koža posebno je bogata kolagenom, a ima i najveću koncentraciju omega – 3 masnih kiselina. Dobar tek!

 

 

 

Rižoto od plodova mora

 

Sastojci:

 

• 1 glavica crnog luka

• 1 vezica peršina

• 350 g morskih plodova

• 1 šalica riže

• 150 g soka od rajčice

• 50 g parmezana

• maslinovo ulje

• nekoliko češnjeva češnjaka

• sol i papar

 

 

Priprema:

 

Na maslinovu ulju kratko dinstajte sitno nasjeckani luk.

Dodajte češnjak, pola vezice peršina, pa nastavite još malo dinstati.

Zatim dodajte morske plodove (ako koristite zamrznute ne treba ih odmrzavati) te dinstajte u poklopljenoj posudi uz povremeno miješanje.

Komadiće surimi štapića izvadite nakon nekoliko minuta jer su oni prije gotovi.

U ostatak plodova mora dodajte rižu, sok od rajčice, sol i papar.

Povremeno miješajte da riža ne zagori.

Ako je potrebno dodajte vode.

Pred kraj dodajte surimi štapiće i ostatak nasjeckanog peršina.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE