RIŽOTO OD PLODOVA MORA
Rižoto od plodova mora
Plodovi mora još su jedan bogat izvor proteina, ali i omega
3 masnih kiselina te cinka koji dodatno potiču proizvodnju kolagena. Riblja
koža posebno je bogata kolagenom, a ima i najveću koncentraciju omega – 3 masnih
kiselina. Dobar tek!
Rižoto od plodova mora
Sastojci:
• 1 glavica crnog luka
• 1 vezica peršina
• 350 g morskih plodova
• 1 šalica riže
• 150 g soka od rajčice
• 50 g parmezana
• maslinovo ulje
• nekoliko češnjeva češnjaka
• sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju kratko dinstajte sitno nasjeckani luk.
Dodajte češnjak, pola vezice peršina, pa nastavite još malo
dinstati.
Zatim dodajte morske plodove (ako koristite zamrznute ne
treba ih odmrzavati) te dinstajte u poklopljenoj posudi uz povremeno miješanje.
Komadiće surimi štapića izvadite nakon nekoliko minuta jer
su oni prije gotovi.
U ostatak plodova mora dodajte rižu, sok od rajčice, sol i
papar.
Povremeno miješajte da riža ne zagori.
Ako je potrebno dodajte vode.
Pred kraj dodajte surimi štapiće i ostatak nasjeckanog
peršina.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar