KREMASTI RIŽOTO S LIGNJAMA







Kremasti rižoto s lignjama 




Iako su hrskave pržene lignje najčešći način pripremanja ovih morskih plodova u našim krajevima, mnogi će se složiti da su ponekad ukusnije, a i zdravije lignje pripremljene na žaru ili pak na bijelo ili crveno s tjesteninom ili u rižotu. Dobar tek!




Kremasti rižoto s lignjama 


Sastojci:

  • 400 g lignji
  • 1 šalica riže
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • peršin
  • parmezan




Priprema :

Popržite

Lignje narežite na kolutove i popržite 3 do 4 minute u tavi na malo ulja i soli.


Pirjajte luk

Izvadite lignje i na istom ulju pirjajte luk ne duže od 5 minuta, a na kraju ćete dodajte i 2 češnja nasjeckanog češnjaka.


Dodajte rižu

Zatim dodate 1 punu šalicu riže i sve zajedno pirjate minutu.


Kuhajte

Zatim umiješate nasjeckanu rajčicu, nakon još minute sve zalijete s 1 dcl bijelog vina i miješate dok vino ne ispari, zatim dodajte toplu vodu ili temeljac i vratite pržene lignje. Miješajte dok sva tekućina ne ispari, pa ponovite isti postupak dok riža nije potpuno gotova. Na kraju dodajte sol, maslac i peršin te još jednom promiješajte.


Začinite

Rižoto pospite s malo maslinovog ulja, papra i naribanog parmezana.




Pripremila: Ivana Matas 





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE