ZLEVANKA - PALAČINKE S BOBIČASTIM VOĆEM
Zlevanka – palačinke s bobičastim voćem
Danas vam donosimo verziju za američke palačinke s borovnicama (i drugim
bobičastim voćem po želji) koje se pripremaju upravo u pećnici. Ispeći ćete ih
za nešto više od pola sata.
Zlevanka – palačinke s bobičastim voćem
Sastojci:
- 700 ml mlaćenice
- 350 g borovnica
- 300 g brašna
- 130 g bijelog šećera
- 70 ml rastopljenog maslaca
- 4 velika jaja
- 2 čajne žličice ekstrakta
vanilije
- 2 čajne žličice praška za
pecivo
- 2 čajne žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 Celzijevih stupnjeva. Pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za
pečenje.
2. Napravite smjesu za palačinke: pomiješajte jaja, mlaćenicu,
rastopljeni maslac, šećer i ekstrakt vanilije dok se sastojci ne sljube. U
zasebnoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol i dobro
promiješajte. Suhe sastojke pomiješajte s vlažnima dok ne dobijete glatku
smjesu.
3.
Prelijte smjesu u
pripremljeni kalup za pečenje i po vrhu dodajte polovicu bobičastog voća.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta. Potom izvadite lim za
pečenje iz pećnice i dodajte ostatak voća na vrh zlevanka-palačinki.
4. Vratite lim za pečenje u pećnicu i nastavite peći još 25 minuta,
dok palačinke ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih s medom i
dodatnim rastopljenim maslacem. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar