KEKSI OD ČOKOLADE I KVINOJE




Keksi od čokolade i kvinoje

 

 

Hrskavi i  zdravi keksići donose nam puno nutritivnih blagodati kvinoje, puni su vlakana i proteina, a čokolada je zaslužna za sladak i bogat okus. Maslac od kikirikija dodajte kremastu teksturu i spaja smjesu, a ako vam smeta kikiriki, možete ga zamijeniti maslacem od lješnjaka ili indijskih oraščića. U slast!

 

 

 

Keksi od čokolade i kvinoje

 

Sastojci:

 

  • • 1/4 šalice maslaca od kikirikija
  • 1/2 šalice komadića tamne čokolade
  • 1/4 šalice tostirane ili ekspandirane kvinoje
  • opcionalno: kokosovo ulje, prstohvat soli, žličica sirupa od datulja

 

 

 

Priprema:

 

  • Rastopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri.
  • Kvinoju kratko popržite na tavi (bez ulja), dok se ne čuje pucketanje.
  • Umiješajte maslac od kikirikija u otopljenu čokoladu, zatim dodajte kvinoju.
  • Žlicom grabite smjesu i oblikujte u loptice te slažite na kalup obložen papirom.
  • Zamrznite na najmanje 1 sat. Izvadite i uživajte!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?