KEKSI OD ČOKOLADE I KVINOJE
Keksi od čokolade i kvinoje
Hrskavi i zdravi keksići donose nam puno nutritivnih blagodati kvinoje, puni su vlakana i proteina, a čokolada je zaslužna za sladak i bogat okus. Maslac od kikirikija dodajte kremastu teksturu i spaja smjesu, a ako vam smeta kikiriki, možete ga zamijeniti maslacem od lješnjaka ili indijskih oraščića. U slast!
Keksi od čokolade i kvinoje
Sastojci:
- • 1/4 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice komadića tamne čokolade
- 1/4 šalice tostirane ili ekspandirane kvinoje
- opcionalno: kokosovo ulje, prstohvat soli, žličica sirupa od datulja
Priprema:
- Rastopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri.
- Kvinoju kratko popržite na tavi (bez ulja), dok se ne čuje pucketanje.
- Umiješajte maslac od kikirikija u otopljenu čokoladu, zatim dodajte kvinoju.
- Žlicom grabite smjesu i oblikujte u loptice te slažite na kalup obložen papirom.
- Zamrznite na najmanje 1 sat. Izvadite i uživajte!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar