ČOKOLADNI MOUSSE
Čokoladni
mousse
Recept za čokoladni mousse
stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za
koje treba izdvojiti malo vremena. Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši
za koju vam ne treba više od 15 minuta.
Čokoladni mousse
Sastojci:
- 300 grama kvalitetne tamne čokolade (oko 70 posto
kakaa)
- 3 jaja
- ¼ šalice (oko 55 g) šećera
- 1 žlica kakaa u prahu (bez grudica)
- 300 ml slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- Malo naribane čokolade za ukras
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj
vatri. Kada se potpuno rastopila maknite je s vatre i ostavite da se malo
rashladi.
- U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte
oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog
volumena.
- U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te
sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
- U posebnu zdjelu izmiksajte šlag. Kada je gotov velikom
metalnom žlicom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu te ga rukom
sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu,
pjenastu masu.
- Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u hladnjaku barem sat
vremena. Izvadite ih iz hladnjaka oko 15 minuta prije serviranja. Po želji
ukrasite sa šlagom i naribanom čokoladom.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar