ČOKOLADNI MOUSSE




Čokoladni mousse

 

 

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena. Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši za koju vam ne treba više od 15 minuta.

 

 

 

Čokoladni mousse

 

Sastojci:

 

  • 300 grama kvalitetne tamne čokolade (oko 70 posto kakaa)
  • 3 jaja
  • ¼ šalice (oko 55 g) šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu (bez grudica)
  • 300 ml slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • Malo naribane čokolade za ukras

 

 

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila maknite je s vatre i ostavite da se malo rashladi.
  2. U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
  3. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
  4. U posebnu zdjelu izmiksajte šlag. Kada je gotov velikom metalnom žlicom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu te ga rukom sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu.
  5. Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Izvadite ih iz hladnjaka oko 15 minuta prije serviranja. Po želji ukrasite sa šlagom i naribanom čokoladom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?