SOČNI KRUH OD BUNDEVE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE 🍫
Ovaj desert spaja najbolje od oba svijeta: nježnu teksturu pirea od bundeve i bogatu slatkoću otopljene čokolade. Ako tražite savršeni jesenski kolač koji miriše na toplinu, začine i dom – upravo ste ga pronašli. Ovaj sočni kruh od bundeve spaja najbolje od oba svijeta: nježnu teksturu pirea od bundeve i bogatu slatkoću otopljene čokolade. Idealan je uz jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kao desert nakon večere.
Sočni kruh od bundeve s komadićima čokolade
Sastojci:
1 i ¾ šalice pšeničnog brašna (može i pola integralnog)
1 šalica šećera
½ šalice tamnog smeđeg šećera
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
2 žličice cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
2 jaja
400 g (1 limenka) pirea od bundeve
½ šalice otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane tamne čokolade
Zagrijte pećnicu na 190 °C i obložite kalup za kruh (9×25 cm) papirom za pečenje.
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i začine.
U drugoj zdjeli umutite jaja, šećere, pire od bundeve, otopljeno ulje i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu.
Spojite suhe i mokre sastojke te lagano promiješajte, samo dok se ne sjedine (ne pretjerujte, da kruh ostane prozračan).
Umiješajte čokoladne kapljice.
Smjesu prelijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite 40–45 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ako želite mini verzije, možete smjesu rasporediti u kalupe za muffine – tada pecite 20–25 minuta.
Savjet za serviranje
Ovaj kruh je najbolji kad se malo ohladi; tada se čokolada lagano stvrdne, a bundeva razvije punu aromu. Odličan je uz kavu s mlijekom, chai latte ili kao desert uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar