SARME




Sarme 



Teško je baš pogoditi svačiji ukus i kreirati recept koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i poznavatelje domaće kuhinje




Sarme 


Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 manja glavica kiseloga kupusa
  • 60 g sušene slanine
  • 60 g riže
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ žličice crvene paprike
  • sol i papar po želji
  • 1 lovorov list



Priprema:

  1. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.
  2. Nasjeckajte slaninu na komadiće i pirjajte je s očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.
  3. Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i paprom.
  4. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove, ponavljajte sve dok ne potrošite sav nadjev.
  5. Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a eventualni višak kupusa narežite na trakice i stavite kuhati zajedno. Vodom prelijte sarme.
  6. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Poslužite s mekanim pireom od krumpira. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐