KRUH PUNJEN ČEŠNJAKOM I SIROM




Kruh punjen češnjakom i sirom 



Postoji li netko tko može odoljeti kombinaciji kruha, aromatičnog češnjaka i rastopljenog sira? Ovaj  kruh punjen maslacem, češnjakom i sirom savršen je prilog uz ručak, grickalica za druženja ili čak samostalan obrok uz salatu i čašu vina. Savršeno spaja jednostavne sastojke u bogat, pun okus, a priprema je brza i jednostavna.



Kruh punjen češnjakom i sirom 


Sastojci:

  • 1 okrugli kruh od 500 g
  • 150 g maslaca
  • 8–20+ češnjeva češnjaka, protisnutih ili naribanih
  • 10 g nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/2 čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice luka u prahu
  • 1/2 čajne žličice mješavine talijanskih začina
  • 1/2 čajne žličice pahuljica crvene paprike, po želji
  • 250 g svježe naribanog tvrdog sira (npr. mozarelle, goude ili cheddra)
  • 25 g svježe naribanog parmezana, podijeljeno
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje, za premazivanje, plus za posluživanje, po želji


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  3. Kruh izrežite uzduž i poprijeko tako da ne prerežete donji dio i da izgleda poput ježa, tj. da dobijete kockice koje će se kasnije trgati.
  4. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte češnjak, peršin, sol, papar, luk u prahu, talijanske začine i pahuljice crvene paprike. Pržite nekoliko minuta kako bi se okusi proželi, neprestano miješajući kako češnjak ne bi zagorio. Žlicom ravnomjerno rasporedite smjesu u pukotine na kruhu.
  5. Sada napunite pukotine u kruhu sirom (ostavite malo parmezana).
  6. Premažite kruh izvana maslinovim uljem, a zatim ga pospite ostatkom parmezana.
  7. Prebacite kruh u lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom.
  8. Pecite 30 minuta pa maknite foliju i pecite još i 15 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi.
  9. Poslužite kruh s vilicama i s još maslinova ulja. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM