ZAPEČENA BLITVA SA SIROM






Zapečena blitva sa sirom 





Ovaj jednostavan, ali neodoljivo kremasti zapečeni prilog otkriva da blitva može biti jako ukusna i bez svog dobrog prijatelja krumpira s kojim je najčešće srećemo. Zapečena i začinjena kremastim vrhnjem i sirom idealna je za lagani bezmesni ručak ili kao prilog uz svečanu večeru. 





Zapečena blitva sa sirom 


Sastojci:

  • 350 g blitve
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica senfa
  • 140 g Gruyèrea, grubo naribanog
  • maslac, za podmazivanje
  • 2 žlice sitno naribanog parmezana



Priprema :

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Odvojite listove od stabljika pa njih narežite na trake.
  3. Zakuhajte vodu u loncu i kuhajte stabljike 3-4 minute da malo omekšaju pa dodajte listove na nekoliko sekundi, samo da povenu. Dobro ocijedite.
  4. Pomiješajte vrhnje sa senfom i izlijte ga po blitvi. Zatim pospite većinom Gruyèrea.
  5. Namažite srednje veliku posudu za pečenje maslacem i prebacite blitvu u nju. Pospite preostalim Gruyèreom i parmezanom.
  6. Pecite 30 minuta.
  7. Poslužite toplo, iz posude u kojoj se peklo.




Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA