ZAPEČENA BLITVA SA SIROM
Zapečena blitva sa sirom
Ovaj jednostavan, ali neodoljivo kremasti zapečeni prilog otkriva da blitva može biti jako ukusna i bez svog dobrog prijatelja krumpira s kojim je najčešće srećemo. Zapečena i začinjena kremastim vrhnjem i sirom idealna je za lagani bezmesni ručak ili kao prilog uz svečanu večeru.
Zapečena blitva sa sirom
Sastojci:
- 350 g blitve
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa
- 140 g Gruyèrea, grubo naribanog
- maslac, za podmazivanje
- 2 žlice sitno naribanog parmezana
Priprema :
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Odvojite listove od stabljika pa njih narežite na trake.
- Zakuhajte vodu u loncu i kuhajte stabljike 3-4 minute da malo omekšaju pa dodajte listove na nekoliko sekundi, samo da povenu. Dobro ocijedite.
- Pomiješajte vrhnje sa senfom i izlijte ga po blitvi. Zatim pospite većinom Gruyèrea.
- Namažite srednje veliku posudu za pečenje maslacem i prebacite blitvu u nju. Pospite preostalim Gruyèreom i parmezanom.
- Pecite 30 minuta.
- Poslužite toplo, iz posude u kojoj se peklo.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar