UMAK OD PEČENE PAPRIKE I SIRA
Umak od pečene paprike i sira
Umak od pečene paprike i sira odličan je izbor umaka za vaš idući roštilj ili kao namaz uz pogačice za doručak ili laganu večeru. Za pripremu će vam trebati vrlo malo vremena kao i namjernica. Ubacite sve sastojke u blender i uživajte u ovom kremastom umaku koji aromom podsjeća na miks ajvara i kajmaka.
Umak od pečene paprike i sira
Sastojci:
- 4 paprike
- glavica češnjaka
- 200 g feta sira
- 200 g krem sira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- papar
- slatka paprika
- čili
- peršin
Priprema :
Operite papriku i stavite ju u tepsiju za pečenje skupa sa češnjakom u pečnicu, kad se povrće zapeče izvadite ih. Pomiješajte u blenderu fetu i krem sir ubacite začine, papriku očistite iznutra i skinite vanjsku opnu. Češnjak istisnite i sve dobro izblendajte. Servirajte u zdjelici sa maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom na vrhu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar