UMAK OD PEČENE PAPRIKE I SIRA





Umak od pečene paprike i sira



Umak od pečene paprike i sira odličan je izbor umaka za vaš idući roštilj ili kao namaz uz pogačice za doručak ili laganu večeru. Za pripremu će vam trebati vrlo malo vremena kao i namjernica. Ubacite sve sastojke u blender i uživajte u ovom kremastom umaku koji aromom podsjeća na miks ajvara i kajmaka.




Umak od pečene paprike i sira 


Sastojci:

  • 4 paprike
  • glavica češnjaka
  • 200 g feta sira
  • 200 g krem sira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • papar
  • slatka paprika
  • čili
  • peršin



Priprema :

Operite papriku i stavite ju u tepsiju za pečenje skupa sa češnjakom u pečnicu, kad se povrće zapeče izvadite ih. Pomiješajte u blenderu fetu i krem sir ubacite začine, papriku očistite iznutra i skinite vanjsku opnu. Češnjak istisnite i sve dobro izblendajte. Servirajte u zdjelici sa maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom na vrhu. 




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE