MINI TARTOVI S TIKVICAMA I FETA SIROM
170 g usitnjenog feta sira
2 žlice maslinovog ulja
sok i korica manjeg limuna
jaje
žličica mlijeka
2 manje zelene ili žute tikvice
sol i papar
Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje. U zdjelici pomiješajte usitnjeni feta sir, žlicu maslinovog ulja, sok i koricu limuna te malo papra da se sve ravnomjerno poveže.
Razvaljajte lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi ili na papiru za pečenje. Prepolovite ga po dužini pa svaku polovicu prerežite na tri jednaka pravokutnika tako da dobijete šest komada. Prebacite ih na pripremljeni lim za pečenje.
Nožem lagano ucrtajte rub širok otprilike pola centimetra. Pazite da ne prerežete do kraja – to će omogućiti da rubovi narastu. U zdjeli umutite jaje i mlijeko pa tom smjesom premažite rubove tijesta. Unutar ucrtanih rubova ravnomjerno rasporedite smjesu od feta sira.
U drugoj zdjeli pomiješajte ploške tikvica s preostalom žlicom maslinovog ulja, solju i paprom. Složite ih gusto preko nadjeva da se blago preklapaju. Pecite 20-25 minuta, dok se tijesto ne napuhne i rubovi ne postanu zlatno-smeđi.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar