JUHA OD GLJIVA 🍄






Juha od gljiva 



Jesen je pravo vrijeme za gljive; od šampinjona i bukovača do vrganja i lisičarki, svaka od njih krem juhi daje poseban karakter. Baršunasta i mirisna, savršeno se slaže s komadićem prepečenog domaćeg kruha.




Juha od gljiva 


Sastojci:

  • 500 g gljiva po želji (najbolje miks: bukovače, vrganji, lisičarke, šampinjoni..)
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 srednji krumpir
  • 2 dcl bijelog vina
  • 2 žlice maslaca
  • 1,5-2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar, timijan
  • svježi peršin



Priprema :

  • Gljive dobro očistite i nasjeckajte.
  • Luk nasjeckajte i dinstajte na maslacu, pa dodajte gljive i češnjak.
  • Polako dodajte bijelo vino i dinstajte dok alkohol ne ispari.
    Dodajte krumpir narezan na kockice, zalijte temeljcem i ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
  • Kada gljive omekšaju, dodajte začine i vrhnje pa još kratko kuhajte.
  • Prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku krem juhu.
  • Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja, svježi nasjeckani peršin i hrskave kruščiće.



Pripremila : Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE