GRILANA PILEĆA PRSA SA SALATOM OD BULGURA





Grilana pileća prsa sa salatom od bulgura 




Bulgur je cjelovito zrno pšenice koje je izlomljeno i djelomično kuhano. Najčešće se koristi kao sastojak salate. Možete ga koristiti i umjesto riže ili drugih cjelovitih žitarica. Ovaj recept kombinira ukusnu i sočnu piletinu sa bulgurom kako bi rezultirao osvježavajućom salatom.





Grilana pileća prsa sa salatom od bulgura 


Sastojci za dvije osobe:

Za piletinu:

2 pileća filea 
2 žlice maslinova ulja 
1/2 soka od limuna 
1 češanj češnjaka 
1/2 žličice mljevene paprike 
1/2 žličice suhog origana 
Sol i papar 



Za salatu:

120 g bulgura 
250 ml vode 
100 g cherry rajčica crvenih i žutih 
1 manja vezica peršina 
1 žlica maslinova ulja 
1/2 soka od limuna 
Sol i papar 




Priprema:

U posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, mljevenu papriku, origano, sol i papar.

Time premažite pileća prsa i ostavite da se mariniraju 20 minuta.

Za to vrijeme pripremite bulgur.

Stavite ga u lonac, prelijte kipućom vodom, lagano posolite i poklopite lonac.

Ostavite bulgur da se namače 15 minuta dok ne upije svu tekućinu, a potom ga rastresite vilicom i ostavite da se ohladi.

U veću zdjelu stavite ohlađeni bulgur, dodajte narezane rajčice i nasjeckani peršin.

Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te sve dobro promiješajte.

Zagrijte roštilj pa pecite pileća prsa 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju i ispeku se iznutra.

Na tanjur stavite porciju salate s bulgurom, a uz nju položite grilana pileća prsa.




Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE