GRILANA PILEĆA PRSA SA SALATOM OD BULGURA
Grilana pileća prsa sa salatom od bulgura
Bulgur je cjelovito zrno pšenice koje je izlomljeno i djelomično kuhano. Najčešće se koristi kao sastojak salate. Možete ga koristiti i umjesto riže ili drugih cjelovitih žitarica. Ovaj recept kombinira ukusnu i sočnu piletinu sa bulgurom kako bi rezultirao osvježavajućom salatom.
Grilana pileća prsa sa salatom od bulgura
Sastojci za dvije osobe:
Za piletinu:
2 pileća filea
2 žlice maslinova ulja
1/2 soka od limuna
1 češanj češnjaka
1/2 žličice mljevene paprike
1/2 žličice suhog origana
Sol i papar
Za salatu:
120 g bulgura
250 ml vode
100 g cherry rajčica crvenih i žutih
1 manja vezica peršina
1 žlica maslinova ulja
1/2 soka od limuna
Sol i papar
Priprema:
U posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, mljevenu papriku, origano, sol i papar.
Time premažite pileća prsa i ostavite da se mariniraju 20 minuta.
Za to vrijeme pripremite bulgur.
Stavite ga u lonac, prelijte kipućom vodom, lagano posolite i poklopite lonac.
Ostavite bulgur da se namače 15 minuta dok ne upije svu tekućinu, a potom ga rastresite vilicom i ostavite da se ohladi.
U veću zdjelu stavite ohlađeni bulgur, dodajte narezane rajčice i nasjeckani peršin.
Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te sve dobro promiješajte.
Zagrijte roštilj pa pecite pileća prsa 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju i ispeku se iznutra.
Na tanjur stavite porciju salate s bulgurom, a uz nju položite grilana pileća prsa.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar