ZLEVANKA




Zlevanka 

 

 

Zlevanka je tradicionalno jelo u sjevernim dijelovima Hrvatske poput Međimurja i Zagorja. Nekada se smatrala sirotinjskim jelom, a danas je rado viđen prilog na svakom stolu.

 

 

 

Zlevanka 

 

 

Sastojci:

 

• 500 g kukuruznog brašna 

• 1 l mlijeka

• 3 jaja

• 100 g šećera 

• 200 g kiselog vrhnja 

• malo soli

 

 

 

Priprema:

 

Miksajte jaja sa šećerom i mlijekom. 

 

U smjesu dodajte brašno pa nastavite miksati. 

 

Izlijte smjesu u namaščen ili nauljen lim za pečenje. 

 

Žlicom dodajte kiselo vrhnje, pokapajte po smjesi.

 

Stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA