ŠARENA LJETNA TJESTENINA S RAJČICAMA I RIKULOM 🍅
Šarena ljetna tjestenina s rajčicama i rikulom
Umjesto teških
jela, ljeti se radije okrećemo brzim obrocima s puno okusa. Upravo to nudi
aromatična tjestenina s cherry i sušenim rajčicama, rikulom i parmezanom. Ovo
jelo je dovoljno konkretno da bude glavni obrok, ali i dovoljno lagano da u
njemu uživate na vrućinama.
Šarena ljetna
tjestenina s rajčicama i rikulom
Sastojci:
500 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g cherry rajčica, prepolovljenih
70 g rikule
3 režnja češnjaka
50 g sušenih rajčica
125 ml povrtnog temeljca
50 g ribanog parmezana
žličica suhog timijana
sol i papar
Priprema:
Na ulju u velikoj tavi kratko
popržite protisnuti češnjak i timijan dok ne zamirišu. Dodajte cherry rajčice i
narezane sušene rajčice. Pirjajte uz miješanje 3-4 minute, dok rajčice ne počnu
pucati. Ulijte povrtni temeljac i pustite da lagano kuha još 10 minuta.
Po potrebi dodajte još malo
ulja ili temeljca. Skuhajte tjesteninu al
dente, ocijedite i dodajte u umak. Sve još jednom kratko
prokuhajte. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte rikulu. Poslužite posuto
ribanim parmezanom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar