ŠARENA LJETNA TJESTENINA S RAJČICAMA I RIKULOM 🍅





Šarena ljetna tjestenina s rajčicama i rikulom

 

 

Umjesto teških jela, ljeti se radije okrećemo brzim obrocima s puno okusa. Upravo to nudi aromatična tjestenina s cherry i sušenim rajčicama, rikulom i parmezanom. Ovo jelo je dovoljno konkretno da bude glavni obrok, ali i dovoljno lagano da u njemu uživate na vrućinama.

 

 

 

Šarena ljetna tjestenina s rajčicama i rikulom

 

 

Sastojci:

 

500 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g cherry rajčica, prepolovljenih
70 g rikule
3 režnja češnjaka
50 g sušenih rajčica
125 ml povrtnog temeljca
50 g ribanog parmezana
žličica suhog timijana
sol i papar

 

 

Priprema:

 

Na ulju u velikoj tavi kratko popržite protisnuti češnjak i timijan dok ne zamirišu. Dodajte cherry rajčice i narezane sušene rajčice. Pirjajte uz miješanje 3-4 minute, dok rajčice ne počnu pucati. Ulijte povrtni temeljac i pustite da lagano kuha još 10 minuta.

Po potrebi dodajte još malo ulja ili temeljca. Skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite i dodajte u umak. Sve još jednom kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte rikulu. Poslužite posuto ribanim parmezanom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE