PALAČINKE S TIKVICAMA
Palačinke s tikvicama
Volite i palačinke i tikvice?
Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s
tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Palačinke s tikvicama
Sastojci:
- 3 jaja
- 350 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- 1 tikvica srednje veličine
- 5 dag otopljenog maslaca
- 25 dag oštrog brašna
- sol i papar po ukusu
- malo nasjeckanog svježeg kopra
- masnoća za pečenje palačinki
Priprema:
- Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite
i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
- Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i
popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno,
mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora
biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako
primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
- Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i
nasjeckani kopar te promiješajte.
- Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s
umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji.
Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno
punjenje pa ih onda zapeći.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar