MARTINI TJESTENINA - NOVI LJETNI HIT
Martini tjestenina
- novi ljetni hit
Riječ je o jelu koje je inspirirano koktelom dirty martini - varijacijom
običnog martinija, ali s dodatkom tekućine od maslina koja mu daje slankast
okus.
Martini tjestenina
Sastojci:
- 300 g špageta
- 150 g vrhnja za kuhanje
- 150 g zelenih maslina
- 70 ml tekućine od maslina
- 70 ml džina ili votke
- 70 ml džina ili votke
- 45 ml maslaca
- 30 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 3-4 češnja češnjaka
- korica jednog neprskanog limuna
- sol i papar po želji
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
1.
Skuhajte špagete al
dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite špagete i stavite ih sa strane.
Zadržite jednu šalicu tekućine u kojoj su se kuhali špageti.
2. U tavi zagrijte ekstradjevičansko maslinovo ulje te na njemu
prepirjajte nasjeckane masline i limunovu koricu - pirjajte oko tri minute uz
povremeno miješanje. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko
jedne minute.
3. Podlijte sadržaj tave s džinom (ili votkom) i pustite da se sve
zajedno termički obrađuje još oko tri do četiri minute dok alkohol ne ispari.
4. Tada dodajte vrhnje za kuhanje, tekućinu od maslina i kuhane
špagete. Sve dobro promiješajte. Po potrebi ulijte i nešto tekućine od kuhanja
špageta.
5. Umiješajte maslac, naribani parmezan i nasjeckani maslac. Po
potrebi začinite sa solju i paprom. Poslužite s dodatnim parmezanom. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar