MARTINI TJESTENINA - NOVI LJETNI HIT





Martini tjestenina  - novi ljetni hit

 

 

Riječ je o jelu koje je inspirirano koktelom dirty martini - varijacijom običnog martinija, ali s dodatkom tekućine od maslina koja mu daje slankast okus.

 

 

 

Martini tjestenina

 

 

Sastojci:

 

  • 300 g špageta
  • 150 g vrhnja za kuhanje
  • 150 g zelenih maslina
  • 70 ml tekućine od maslina
  • 70 ml džina ili votke
  • 70 ml džina ili votke
  • 45 ml maslaca
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • korica jednog neprskanog limuna
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Skuhajte špagete al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite špagete i stavite ih sa strane. Zadržite jednu šalicu tekućine u kojoj su se kuhali špageti.

2.     U tavi zagrijte ekstradjevičansko maslinovo ulje te na njemu prepirjajte nasjeckane masline i limunovu koricu - pirjajte oko tri minute uz povremeno miješanje. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko jedne minute.

3.     Podlijte sadržaj tave s džinom (ili votkom) i pustite da se sve zajedno termički obrađuje još oko tri do četiri minute dok alkohol ne ispari.

4.     Tada dodajte vrhnje za kuhanje, tekućinu od maslina i kuhane špagete. Sve dobro promiješajte. Po potrebi ulijte i nešto tekućine od kuhanja špageta.

5.     Umiješajte maslac, naribani parmezan i nasjeckani maslac. Po potrebi začinite sa solju i paprom. Poslužite s dodatnim parmezanom. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE