KOLAČ OD ANANASA I KOKOSA 🍍
Kolač od ananasa i kokosa
Ovaj jednostavni kolač od
ananasa i kokosa miriše na ljeto, ima divnu spužvastu
teksturu oplemenjenu komadićima ananasa i toliko je sočan da će vam okusni
pupoljci naprosto poludjeti.
Kolač od ananasa i kokosa
Sastojci:
- 435 g ananasa iz konzerve u
vlastitom soku
- 125 g maslaca
- 190 g šećera
- 2 velika jaja, odvojeni
bjelanjci i žumanjci
- 50 g zaslađenog kokosovog
brašna
- 280 g glatkog brašna
- 2 čajne žličice praška za
pecivo
- 60 g šećera u prahu plus za
posipanje
Priprema:
1.
Odvojite ¾ soka od
ananasa iz konzerve. Stavite ananas i preostali sok u blender ili multipraktik
i miksajte dok ne postane kašast.
2. Odvojite jednu šalicu izblendanog ananasa.
3. Preostali ananas u pomiješajte sa sokom koji ste prvo odvojili.
4.
Namastite okrugli
kalup za tortu s odvojivim dnom promjera 23 cm i dno mu obložite papirom za
pečenje.
5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
6. U zdjeli za miješanje miksajte zajedno šećer i maslac dok ne
dobijete prozračnu glatku smjesu.
7. Dodajte žumanjke i miksajte dok se dobro ne sjedine.
8.
Umiješajte šalicu
zgnječenog ananasa.
9. Dodajte kokos, zatim prosijte brašno i prašak za pecivo i
miksajte dok se sve ne sjedini.
10. Odvojeno izmiksajte bjelanjke u meki snijeg.
11. Umiješajte postepeno snijeg u smjesu s brašnom, ⅓ po ⅓, dok se
smjesa ne sjedini.
12.
Ulijte smjesu u
pripremljeni kalup za kolače.
13. Stavite kalup za kolače u pećnicu i pecite 35 minuta dok vrh
kolača ne dobije boju i ne postane čvrst na dodir ili dok čačkalica umetnuta u
kolač ne izađe čista.
14. Pripremite glazuru tako da pomiješate sačuvani sok od ananasa i
preostali zgnječeni ananas sa šećerom u prahu. Dobro miješajte da ne ostanu
grudice.
15.
Zagrijte u mikrovalnoj
pećnici (3 minute) ili miješajući na laganoj vatri dok ne zavrije.
16. Prelijte preko kolača dok je još vruć i u kalupu.
17. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga
izvadite iz kalupa.
18. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar