KOLAČ OD ANANASA I KOKOSA 🍍






Kolač od ananasa i kokosa

 

 

Ovaj jednostavni kolač od ananasa i kokosa miriše na ljeto, ima divnu spužvastu teksturu oplemenjenu komadićima ananasa i toliko je sočan da će vam okusni pupoljci naprosto poludjeti.

 

 

 

 

Kolač od ananasa i kokosa

 

 

Sastojci:

 

  • 435 g ananasa iz konzerve u vlastitom soku
  • 125 g maslaca
  • 190 g šećera
  • 2 velika jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
  • 50 g zaslađenog kokosovog brašna
  • 280 g glatkog brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 60 g šećera u prahu plus za posipanje

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Odvojite ¾ soka od ananasa iz konzerve. Stavite ananas i preostali sok u blender ili multipraktik i miksajte dok ne postane kašast.

2.     Odvojite jednu šalicu izblendanog ananasa.

3.     Preostali ananas u pomiješajte sa sokom koji ste prvo odvojili.

4.     Namastite okrugli kalup za tortu s odvojivim dnom promjera 23 cm i dno mu obložite papirom za pečenje.

5.     Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

6.    U zdjeli za miješanje miksajte zajedno šećer i maslac dok ne dobijete prozračnu glatku smjesu.

7.     Dodajte žumanjke i miksajte dok se dobro ne sjedine.

8.     Umiješajte šalicu zgnječenog ananasa.

9.     Dodajte kokos, zatim prosijte brašno i prašak za pecivo i miksajte dok se sve ne sjedini.

10. Odvojeno izmiksajte bjelanjke u meki snijeg.

11.   Umiješajte postepeno snijeg u smjesu s brašnom, ⅓ po ⅓, dok se smjesa ne sjedini.

12.  Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za kolače.

13.  Stavite kalup za kolače u pećnicu i pecite 35 minuta dok vrh kolača ne dobije boju i ne postane čvrst na dodir ili dok čačkalica umetnuta u kolač ne izađe čista.

14.  Pripremite glazuru tako da pomiješate sačuvani sok od ananasa i preostali zgnječeni ananas sa šećerom u prahu. Dobro miješajte da ne ostanu grudice.

15.  Zagrijte u mikrovalnoj pećnici (3 minute) ili miješajući na laganoj vatri dok ne zavrije.

16. Prelijte preko kolača dok je još vruć i u kalupu.

17.  Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga izvadite iz kalupa.

18. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE