COLESLAW SALATA 🥗 - VIŠE OD PRILOGA
Coleslaw salata - više od priloga
Salata, jedna riječi a toliko ideja od kojih se posebno rado vraćamo pripremi klasika među salatama - coleslaw salati. Zvijezda ove salate je svježi kupus koji u kombinaciji s mrkvom i celerom (po želji i jabukom i lukom) začinjen s preljevom pruža na svježini, sočnosti i dobrodošloj hrskavosti. Ova je salata savršeni dodatak pečenom mesu – trganoj svinjetini i piletini, burgerima, sendvičima, ali i raznim malim zalogajima.
Coleslaw salata
Sastojci:
manja glavica kupusa
1 luk
1 mrkva
1 jabuka
100 g kiselog vrhnja ili jogurta
50 g majoneze
1 žličica senfa
sok i korica ½ limuna
soli i papra po ukusu
1 luk
1 mrkva
1 jabuka
100 g kiselog vrhnja ili jogurta
50 g majoneze
1 žličica senfa
sok i korica ½ limuna
soli i papra po ukusu
Priprema:
Tanko narežite ili naribajte kupus, mrkvu i jabuku, a luk nasitno nasjeckajte. Pomiješajte kupus, luk, mrkvu i jabuku u posudi. Pomiješajte svježe iscijeđeni sok od limuna, naribanu limunovu koricu, vrhnje, majonezu i senf te dodajte soli i papra po ukusu. Time prelijte nasjeckane sastojke za salatu i sve dobro promiješajte. Ostavite da odstoji, poslužite rashlađeno.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar