ČOKOLADNI CHEESECAKE S OKUSOM LIMETE 🍋🟩
Čokoladni cheesecake s okusom mente
Čokoladni cheesecake s okusom mente jednostavan je desert koji je
teško ne obožavati. Ne peče se, nego hladi, a sav posao s miksanjem, miješanjem
i slaganjem torte obavit ćete za dvadesetak
minuta. Dobar tek!
Čokoladni cheesecake s okusom mente
Sastojci:
Za koru:
- 28 keksa Oreo
- 85 g maslaca, otopljenog
Za kremu:
- 450 g krem sira, omekšalog
- 200 g kristal šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- 1/2 čajne žličice ekstrakta
metvice
- 125 ml slatkog vrhnja,
istučenog u čvrsti šlag
- 100 g čokoladnih suzica ili
usitnjene čokolade za kuhanje, podijeljeno (80 + 20 g)
- zelena prehrambena boja, po
želji
Priprema:
1.
Usitnite kekse u sitne
mrvice.
2. Pomiješajte usitnjene kekse s otopljenim maslacem i miješajte
dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
3. Utisnite smjesu u dno okruglog kalupa za tortu promjera 23
centimetra.
4. Stavite kalup u hladnjak da se kora stvrdne, na 15-20 minuta.
5.
U velikoj zdjeli
električnim mikserom miksajte krem sir 2-3 minute velikom brzinom.
6. Dodajte šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt paprene metvice i
prehrambenu boju. Miksajte još 2-3 minute, dok smjesa ne postane glatka.
7. Istucite vrhnje u čvrsti šlag i rukom ga nježno umiješajte u
smjesu sa sirom.
8.
Žlicom ili špatulom
ravnomjerno rasporedite kremu po kori od keksa.
9. Tortu ostavite u hladnjaku 8 sati.
10. Ukrasite tortu preostalim komadićima čokolade i, po želji, s još
šlaga ili čokoladnim preljevom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar