ČOKOLADNI CHEESECAKE S OKUSOM LIMETE 🍋‍🟩




Čokoladni cheesecake s okusom mente

 

 

Čokoladni cheesecake s okusom mente jednostavan je desert koji je teško ne obožavati. Ne peče se, nego hladi, a sav posao s miksanjem, miješanjem i slaganjem torte obavit ćete za dvadesetak minuta. Dobar tek!

 

 

 

Čokoladni cheesecake s okusom mente

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 28 keksa Oreo
  • 85 g maslaca, otopljenog

 

 

Za kremu:

  • 450 g krem sira, omekšalog
  • 200 g kristal šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta metvice
  • 125 ml slatkog vrhnja, istučenog u čvrsti šlag
  • 100 g čokoladnih suzica ili usitnjene čokolade za kuhanje, podijeljeno (80 + 20 g)
  • zelena prehrambena boja, po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Usitnite kekse u sitne mrvice.

2.     Pomiješajte usitnjene kekse s otopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3.     Utisnite smjesu u dno okruglog kalupa za tortu promjera 23 centimetra.

4.     Stavite kalup u hladnjak da se kora stvrdne, na 15-20 minuta.

5.     U velikoj zdjeli električnim mikserom miksajte krem sir 2-3 minute velikom brzinom.

6.    Dodajte šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt paprene metvice i prehrambenu boju. Miksajte još 2-3 minute, dok smjesa ne postane glatka.

7.     Istucite vrhnje u čvrsti šlag i rukom ga nježno umiješajte u smjesu sa sirom.

8.     Žlicom ili špatulom ravnomjerno rasporedite kremu po kori od keksa.

9.     Tortu ostavite u hladnjaku 8 sati.

10. Ukrasite tortu preostalim komadićima čokolade i, po želji, s još šlaga ili čokoladnim preljevom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE