CEZAR SALATA S JUNETINOM 🥗
Cezar salata s junetinom
Cezar salata poznata je i omiljena diljem svijeta.
Jednostavno se priprema, lagana je, ali i zasitna, idealna za ručak ili večeru.
U pravilu se priprema s piletinom, ali postoje razne varijante u koje možete
dodavati sastojke po želji. Dobar tek!
Cezar salata s junetinom
Sastojci:
• 450 g junetine narezane na trakice
• 1 žlica nasjeckanog vlasca
• 45 ml ulja
• 1 velika zelena salata, listove odvojiti i grubo
nasjeckati
• 75 g krutona od kruha
• 2 žličice senfa
• 2 žlice soka od limuna
• 4 žlice maslinova ulja
• 2 žlice ribanog parmezana
• 150 g prženih kockica slanine
• šaka ribanog sira
Priprema:
Pomiješajte vlasac, začine i maslinovo ulje u maloj posudi.
Njima premažite trake junetine s obje strane.
Prebacite ih na tanjur i ostavite da odstoji 5 minuta.
Zarežite dijagonalno i stavite u veliku zdjelu za salatu.
U međuvremenu kratko popržite kockice slanine i umiješajte
ih u zdjelu za salatu.
Dodajte listove zelene salate i krutone.
Pripremite preljev i sve sastojke stavite u staklenku s
poklopcem i dobro protresite.
Prelijte preko salate, ukrasite ribanim sirom i odmah
poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar