TJESTENINA S PEČENOM CVJETAČOM I PESTOM OD BUČINIH SJEMENKI




Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki

 

 

Tako jednostavno, tako neobično i tako – odlično. U ovom sjajnom receptu za tjesteninu sa zapečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki nećete ni primijetiti da nema mesa, a odličan okus povrća na malo drugačiji način tek malo naribane limunove korice podići će na sasvim novu razinu.

 

 

 

Tjestenina s pecvjetačom i pestom od bučinih sjemenki

 

 

Sastojci:

 

  • 400 g cvjetače
  • 75 ml maslinovog ulja, plus 4 žlice
  • 180 g tjestenine
  • 1 luk, nasjeckani
  • 3 češnja češnjaka (2 zdrobljena, 1 ne)
  • 1 prstohvat pahuljica ljute paprike
  • 75 g sjemenki bundeve
  • 35 g parmezana
  • 1 čajna žličica svježeg peršina ili bosiljka, po želji
  • ½ limuna, naribana korica i sok
  • sol
  • papar

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2.     Cvjetove cvjetače poslažite na lim za pečenje, pokapajte s 2 žlice maslinovog ulja i začinite.

3.     Postavite rešetku u gornju polovicu pećnice i pecite 25 minuta dok cvjetići ne dobiju boju i malo se ne zapeku.

4.     Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odvojite šalicu vode od kuhanja, pa ocijedite tjesteninu.

5.     U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinova ulja pa pržite luk oko 5 minuta. Umiješajte protisnuti češnjak i ljuskice ljute paprike pa pržite još 1 minutu.

6.    Izblendajte sjemenke bundeve, tvrdi sir, češanj češnjaka, začinsko bilje i 75 ml maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.

7.     U tavu s prženim lukom dodajte cvjetaču, tjesteninu, pesto i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte, začinite i dodajte malo soka od limuna.

8.     Posipajte s malo naribane limunove korice i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?