TJESTENINA S PEČENOM CVJETAČOM I PESTOM OD BUČINIH SJEMENKI
Tjestenina
s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki
Tako jednostavno, tako neobično i tako – odlično. U ovom sjajnom receptu
za tjesteninu sa zapečenom cvjetačom i pestom od
bučinih sjemenki nećete ni primijetiti da nema mesa, a
odličan okus povrća na malo drugačiji način tek malo naribane limunove korice podići će na
sasvim novu razinu.
Tjestenina s pecvjetačom i pestom od bučinih sjemenki
Sastojci:
- •
400 g cvjetače
- 75 ml maslinovog ulja, plus 4
žlice
- 180 g tjestenine
- 1 luk, nasjeckani
- 3 češnja češnjaka (2
zdrobljena, 1 ne)
- 1 prstohvat pahuljica ljute
paprike
- 75 g sjemenki bundeve
- 35 g parmezana
- 1 čajna žličica svježeg peršina
ili bosiljka, po želji
- ½ limuna, naribana korica i sok
- sol
- papar
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
220 stupnjeva.
2. Cvjetove cvjetače poslažite na lim za pečenje, pokapajte s 2
žlice maslinovog ulja i začinite.
3. Postavite rešetku u gornju polovicu pećnice i pecite 25 minuta
dok cvjetići ne dobiju boju i malo se ne zapeku.
4.
Skuhajte tjesteninu
prema uputama na pakiranju. Odvojite šalicu vode od kuhanja, pa ocijedite
tjesteninu.
5. U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinova ulja pa
pržite luk oko 5 minuta. Umiješajte protisnuti češnjak i ljuskice ljute paprike
pa pržite još 1 minutu.
6.
Izblendajte sjemenke
bundeve, tvrdi sir, češanj češnjaka, začinsko bilje i 75 ml maslinovog ulja.
Začinite solju i paprom.
7. U tavu s prženim lukom dodajte cvjetaču, tjesteninu, pesto i
malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte, začinite i dodajte malo
soka od limuna.
8. Posipajte s malo naribane limunove korice i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar