RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA
RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA
Naučite ispeći kruh sa sjemenkama kima i
uživajte u svim prednostima zdrave i ukusne namirnice prepune vlakana.
RAŽENI KRUH SA SJEMEKAMA KIMA
Sastojci:
• 384 g pšeničnog brašna
• 96 g raženog brašna
• 2 žličice soli
• 2 žličice instant kvasca
• 1 žlica sjemenki kima
• 395 g mlake vode
• 2 žlice meda
• 2 žlice maslinova ulja
• omekšali maslac za podmazivanje
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol, instant kvasac i
sjemenke kima u velikoj zdjeli.
U drugoj posudi miješajte vodu i med dok se
med ne otopi.
Dodajte smjesu meda u smjesu brašna, a
zatim žlicu maslinova ulja.
Umiješajte dok se tekućina ne upije i svi
sastojci sjedine.
Dobit ćete ljepljivu kuglu tijesta.
Pokrijte zdjelu vlažnom kuhinjskom krpom i
ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže 2 do 3 sata dok se ne
udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Lim za pečenje veličine 23×13 cm obilno
namažite omekšalim maslacem.
Preostalu žlicu maslinova ulja pokapajte po
površini udvostručenog tijesta i utrljajte rukama.
Kuglu tijesta okrenite tako da nauljena
strana bude prema dolje.
Oblikujte štrucu pa tijesto prebacite u
pripremljeni lim za pečenje.
Ostavite tijesto da se diže na radnoj
površini još 45 minuta do sat vremena ili dok se ne digne 3 cm iznad
posude.
Pecite 45 minuta ili dok kruh ne
porumeni.
Pečenu štrucu stavite na rešetku za
hlađenje .
Pustite kruh da se hladi najmanje 30 minuta
prije rezanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar