NAOPAKI CHEESECAKE BEZ PEČENJA
Naopaki cheesecake bez pečenja
Trend „naopakog
cheesecakea“ inovativna je verzija ovog omiljenog kolača koja privlači pažnju
gurmana i ljubitelja kreativnih deserata. Kako je estetika, ali i doza
neočekivanog i zabavnog sve poželjnija, naopaki je desert sve veći hit i na
društvenim mrežama. U nastavku donosimo recept!
Naopaki cheesecake bez
pečenja
Sastojci:
- 250 g
zdrobljenih keksa
- 115 g
maslaca
- Prstohvat
soli
- 1
pakiranje krem sira (oko 225 g) na sobnoj temperaturi
- 115 g
mascarpone sira
- 75 g
šećera u prahu
- 1
žličica ekstrakta vanilije
- 300 ml
slatkog vrhnja
- 3
žlice džema od jagoda/domaćeg kompota
Priprema:
- Usitnite
kekse u sitne mrvice. Pomiješajte s maslacem i soli: U zdjeli pomiješajte
otopljeni maslac i prstohvat soli s usitnjenim keksima. Dobro
promiješajte.
- Formirajte
podlogu: Stavite 3/4 smjese keksa u dno kalupa. Pritisnite da dobijete
tanak, ravnomjeran sloj koji pokriva dno i stranice kalupa.
- Zamrznite
podlogu: Stavite kalup u zamrzivač dok pripremate nadjev.
- U
mikseru s pomiješajte krem sir, mascarpone, šećer u prahu i vaniliju.
Miješajte oko 30 sekundi dok smjesa ne postane kremasta i dobro povezana.
- Dodajte
vrhnje za šlag. Počnite miješati na niskoj brzini dok se smjesa ne poveže.
- Postupno
povećavajte brzinu i miješajte dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
- Izvadite
kalup iz zamrzivača i prelijte kremasti nadjev u kalup.
- Na vrh
smjese stavite kompot ili džem i nježno promiješajte nožem.
- Preko
vrha pospite preostale usitnjene kekse, pazeći da bude ravnomjerno
prekriveno.
- Pokrijte
kalup plastičnom folijom i stavite ga u hladnjak na oko 2 sata, ili dok se
ne stisne.
- Preokrenite
i poslužite tako da je podloga od keksa na vrhu!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar