LISNATE RUŽICE
LISNATE RUŽICE
Ako ste u potrazi za dekorativnim kolačima
s jabukama pripremite ove lisnate ružice. Izgledaju predivno, a možete
koristiti gotovo lisnato tijesto. Saznajte i kako napraviti domaće lisnato
tijesto.
LISNATE RUŽICE
Sastojci:
• 2 jabuke oguljene i tanko narezane
• sok od 1 naranče
• 4 žlice omekšalog maslaca
• 60 g svijetlosmeđeg šećera
• 1 žlica ruma
• 2 lista lisnatog tijesta
• 1 žlica šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Kalup za muffine od 12 čašica namažite
uljem.
U posudi jabuke prelijte narančinim
sokom.
Jabuke složite u lim obložen papirom za
pečenje.
Pecite dok ne omekšaju oko 5 minuta.
Ostavite da se malo ohlade.
U međuvremenu pjenasto izmiješajte maslac,
smeđi šećer i liker.
Svaki list lisnatog tijesta izrežite na 12
traka.
Lopaticom rasporedite smjesu s maslacem na
trake.
Složite trake tako da duža strana bude
okrenuta prema vama.
Na vrh svake trake složite 10 do 12 kriški
jabuke tako da njihova kora ne bude okrenuta prema gore.
Kruške se trebaju preklapati i malo viriti
iznad trake tijesta.
Svaku traku čvrsto zarolajte i stavite u
pripremljeni lim pazeći da stoje uspravno.
Pecite ružice od jabuka dok se tijesto ne
napuhne i ne porumeni 30 do 35 minuta.
Pospite ih šećerom i ostavite da se ohlade.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar