FONDANT KRUMPIR




Fondant krumpir

 

 

Fondant krumpir jedan je od recepata koji ne izlazi iz mode. Klasičan prilog u britanskim i francuskim restoranima ima profinjeno ime, ali priprema je i više nego jednostavna.

 

 

 

Fondant krumpir

 

Sastojci:

 

  • 6 velikih krumpira
  • 1 grančica timijana
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • oko 2 dl pilećeg temeljca
  • Sol, papar

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200°C. Ogulite krumpir pa ga preplovite, posolite i popaprite.

2.     Lim za pečenje ili tavu zagrijte na vatri i dodajte maslinovo ulje. Ulje mora biti vruće kako se krumpir ne bi zalijepio.

3.     Ubacite krumpir i kratko pržite ga s grančicama timijana i kockicama maslaca dok ne postane hrskav.

4.     Kad krumpir dobije boju okrenite ga i dodajte pileći temeljac. Količina ovisi o veličini posude za pečenje, a krumpir ne treba biti potpuno prekriven. Ulijte ga uz rub lima, a ne preko krumpira.

5.     Pecite krumpir u pećnici oko pola sata ili dok ne omekša.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA