CRANACHAN - ŠKOTSKI DESERT U ČAŠI
Cranachan – škotski desert u čaši
Neokrunjeni kralj svih škotskih deserata - Cranachan. Vrlo je jednostavan i brz za pripremu, a osvježavajuć i ukusan. Škoti ga serviraju u posebnim prilikama, a može ga se pripremiti u više varijacija. Uživajte u ovom jednostavnom desertu!
Cranachan
Sastojci:
tučeno slatko vrhnje 400 g
med 2 žlica
jogurt 2 žlica
zobene pahuljice 50 g
viski 2
žlica maline 200 g
Priprema:
Pahuljice tostiraj u tavi dok ne budu zlaćane.
U posudi pomiješaj vrhnje, jogurt, viski i med.
Na dno visoke čaše stavi voće, na njega pahuljice pa smjesu od vrhnja
.
Na vrh stavi voće ili voće iz kompota i ukrasi šlagom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar