CRANACHAN - ŠKOTSKI DESERT U ČAŠI




Cranachan – škotski desert u čaši

 

 

Neokrunjeni kralj svih škotskih deserata - Cranachan. Vrlo je jednostavan i brz za pripremu, a osvježavajuć i ukusan. Škoti ga serviraju u posebnim prilikama, a može ga se pripremiti u više varijacija. Uživajte u ovom jednostavnom desertu!

 

 

 

Cranachan

 

Sastojci:

 

 tučeno slatko vrhnje 400 g

 med 2 žlica

jogurt 2 žlica

 zobene pahuljice 50 g

 viski 2

 žlica maline 200 g

 

 

 

 

Priprema:

 


Pahuljice tostiraj u tavi dok ne budu zlaćane.

U posudi pomiješaj vrhnje, jogurt, viski i med.

Na dno visoke čaše stavi voće, na njega pahuljice pa smjesu od vrhnja

.  Na vrh stavi voće ili voće iz kompota i ukrasi šlagom.



 

Pripremila: Ivana Matas  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?