CANNELLONI PUNJENI MESNIM RAGUOM
Cannelloni punjeni mesnim raguom
Cannelloni su vrsta talijanske tjestenine, izgledaju poput zarolanih lazanja, a
najpoznatiji po talijanskom specijalitetu u kojem se tradicionalno pune ricottom i špinatom.
Cannelloni punjeni mesnim raguom
Sastojci:
1 luk
150 g mljevene svinjetine
150 g mljevene junetine
100 g kobasice u komadu
4-5 listića svježeg bosiljka
250 g ricotta sira
1 jaje
1 šaka krušnih mrvica
1 paket cannellona
malo parmezana ili drugog tvrdog sira
Priprema:
Popržite
Luk nasjeckajte te popržite na zagrijanom maslinovom ulju (3-4
žlice). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta pa dodajte nasjeckanu
kobasicu i nasjeckani bosiljak.
Pomiješajte
Kad je meso gotovo istresite ga u zdjelu, a kad se ohladi
dodajte ricotta sir. Smjesu sjediniti pa dodati jaje i prezle. Dobro
promiješajte.
Kuhajte
Ulijte umak od rajčice i nasjeckani bosiljak te sušeni origano i
kuhajte dok ne zavrije.
Dodajte brašno
Zatim izvadite luk (i crni i bijeli), pa dodajte brašno.
Promiješajte i nastavite kuhati dok se malo ne zgusne.Ulijte jednu do dvije
zaimače u tepsiju i rasporedite.
Punite
Mesnu smjesu izlijte u vrećicu za zamrzavanje, i
izrežite deblju rupu pa punite kanelone.
Pecite
Pecite na 200°C oko 30 minuta, a zatim skinite foliju, pospite
naribanim sirom i vratite u pećnicu na još 10 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar