CANNELLONI PUNJENI MESNIM RAGUOM




Cannelloni punjeni mesnim raguom

 

 

 

Cannelloni su vrsta talijanske tjestenine, izgledaju poput zarolanih lazanja, a najpoznatiji po talijanskom specijalitetu u kojem se tradicionalno pune ricottom i špinatom.

 

 

 

 

Cannelloni punjeni mesnim raguom

 

 

Sastojci:

 

1 luk
150 g mljevene svinjetine
150 g mljevene junetine
100 g kobasice u komadu
4-5 listića svježeg bosiljka
250 g ricotta sira
1 jaje
1 šaka krušnih mrvica
1 paket cannellona
malo parmezana ili drugog tvrdog sira 

 

 

 

Priprema:

 

 

Popržite

Luk nasjeckajte te popržite na zagrijanom maslinovom ulju (3-4 žlice). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta pa dodajte nasjeckanu kobasicu i nasjeckani bosiljak.

 

 

Pomiješajte

Kad je meso gotovo istresite ga u zdjelu, a kad se ohladi dodajte ricotta sir. Smjesu sjediniti pa dodati jaje i prezle. Dobro promiješajte.

 

 

Kuhajte

Ulijte umak od rajčice i nasjeckani bosiljak te sušeni origano i kuhajte dok ne zavrije.

 

 

Dodajte brašno

Zatim izvadite luk (i crni i bijeli), pa dodajte brašno. Promiješajte i nastavite kuhati dok se malo ne zgusne.Ulijte jednu do dvije zaimače u tepsiju i rasporedite.

 

 

Punite

 Mesnu smjesu izlijte u vrećicu za zamrzavanje, i izrežite deblju rupu pa punite kanelone. 

 

 

Pecite

Pecite na 200°C oko 30 minuta, a zatim skinite foliju, pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu na još 10 minuta.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA