CANNELLONI OD ŠPINATA I PATLIDŽANA
Cannelloni od špinata i patlidžana
Ovo fino, lagano i zdravo
jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, špinat, parmezan i maslinovo
ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini
jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo.
Sastojci:
• 1 patlidžan
• 2 poriluka
• 1 češanj češnjaka
• 200 g mladog špinata
• 200 g ricotte
• 150 ml punomasnog mlijeka
• 700 g pasate od rajčice
• 100 g bosiljka
• 375 g svježih kora za lazanje
• 70 g parmezana
Priprema:
Zagrijte tavu s malo ulja.
Ploške patlidžana poredajte na tavu i
pecite sa svake strane 4 do 5 minuta.
Ostavite ih sa strane da se ohlade i
prepolovite.
Stavite poriluk, češnjak i 2 žlice vode u
veliki lonac na srednje jaku vatru.
Kuhajte često miješajući 3 do 4 minute ili
dok poriluk ne omekša.
Umiješajte špinat.
Poklopite i kuhajte 2 minute ili dok ne
uvene.
Ostavite sa strane da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Umutite ricottu i mlijeko u velikoj zdjeli
tako da se dobro sjedine.
Stavite pola umaka za tjesteninu u
vatrostalnu posudu za pečenje dimenzije 6 × 23 cm × 28 cm podloga.
Pospite s pola nasjeckanog bosiljka.
Stavite list tjestenine na ravnu radnu
površinu užim krajem okrenutim prema sebi.
Stavite 2 komada patlidžana duž kraćeg
lista tjestenine.
Preko patlidžana rasporedite žlicu smjese
od poriluka.
Zarolajte list tjestenine.
Stavite na umak u posudi za pečenje.
Ponovite postupak s preostalim listovima
tjestenine, mješavinom patlidžana i poriluka.
Preostalim umakom od tjestenine prelijte
tjesteninu.
Pospite preostalim bosiljkom.
Posolite i popaprite.
Prelijte mješavinu ricotte preko cannellona
tako da ih potpuno prekrije.
Pospite parmezanom.
Začinite paprom.
Pecite bez poklopca 45 do 50 minuta ili dok
vrh ne postane zlatne boje, a tjestenina mekana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar