OMLET SA SIROM I ROTKVICAMA
https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gastro/amp/a328994/Zdravi-dorucak-omlet-s-rotkvicama.html
Omlet sa sirom i rotkvicama
Sastojci:
Za punjenje:
• 2 žlice rastopljenog maslaca
• 14 rotkvica narezanih na tanke ploške
• 400 g zrnatog sira
• papar
• 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
Za tijesto:
• 8 jaja
• sol i papar
• 3 do 4 žlice kiselog vrhnja
• 30 g sitno naribanog parmezana
• 2 žlice rastopljenog maslaca
• 1 žlica ulja
• svježe začinsko bilje po izboru
Priprema:
Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa dodajte rotkvice.
Smanjite jačinu vatre pa rotkvice pirjajte 4 do 5 minuta uz povremeno protresanje tave.
Nakon toga ih stavite na toplo mjesto.
Razdvojite bjelanjak i žumanjak 2 jaja pa bjelanjke stavite sa strane.
Preostala jaja i dva žumanjka umutite sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom.
U bjelanjke dodajte sol pa ih stucite u čvrsti snijeg.
Umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu s jajima i začinite biljem.
Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj tavi u koju zatim ulijte dio tijesta.
Pecite tijesto 3 do 4 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite i pecite još minutu do dvije.
Na isti način pripremite ostale omlete.
Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa premažite polovicu omleta i pospite ga rotkvicama.
Preklopite drugom polovicom omleta.
Pospite omlete preostalim rotkvicama i peršinom pa poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar