OMLET SA SIROM I ROTKVICAMA



https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gastro/amp/a328994/Zdravi-dorucak-omlet-s-rotkvicama.html




Omlet sa sirom i rotkvicama 


Sastojci:

Za punjenje:

• 2 žlice rastopljenog maslaca 
• 14 rotkvica narezanih na tanke ploške 
• 400 g zrnatog sira 
• papar
• 2 žlice sitno nasjeckanog peršina


Za tijesto:

• 8 jaja
• sol i papar 
• 3 do 4 žlice kiselog vrhnja 
• 30 g sitno naribanog parmezana 
• 2 žlice rastopljenog maslaca 
• 1 žlica ulja
• svježe začinsko bilje po izboru 




Priprema:

Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa dodajte rotkvice. 

Smanjite jačinu vatre pa rotkvice pirjajte 4 do 5 minuta uz povremeno protresanje tave. 

Nakon toga ih stavite na toplo mjesto. 

Razdvojite bjelanjak i žumanjak 2 jaja pa bjelanjke stavite sa strane. 

Preostala jaja i dva žumanjka umutite sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom. 

U bjelanjke dodajte sol pa ih stucite u čvrsti snijeg. 

Umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu s jajima i začinite biljem. 

Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj tavi u koju zatim ulijte dio tijesta. 

Pecite tijesto 3 do 4 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite i pecite još minutu do dvije.

Na isti način pripremite ostale omlete. 

Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa premažite polovicu omleta i pospite ga rotkvicama. 

Preklopite drugom polovicom omleta.

Pospite omlete preostalim rotkvicama i peršinom pa poslužite.


Primjedbe