VARIVO OD KELJA



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Juha/amp/a4456/tradicionalni-bakin-recept-za-varivo-od-kelja.html



VARIVO OD KELJA


Sastojci:

• 1,5 - 2 kg kelja
• ulje
• 1 glavica luka 
• 1 žlica brašna
• 2 - 3 češnja češnjaka 
• 1 žlica dimljene paprike 
• povrtni temeljac 
• sol i papar 
• krumpir 




Priprema:


Kelj očistite, operite, narežite na komade i stavite u posudu. 

Ulijte vodu, pustite da zakipi i kuhajte koju minutu.

Polijte vodom i ostavite kelj u cjedilu da se ocijedi. 

U većem loncu popržite na ulju, umiješajte brašno, dodajte češnjak, papriku i ocijeđeni kelj.

Sve pržite još minutu dvije.

Zalijte kelj temeljcem, posolite i popaprite i ostavite da se kuha na laganoj vatri. 

Pola sata prije posluživanja dodajte krumpir narezan na kockice. 

Poslužite uz kobasice i meso.

Primjedbe