VARIVO OD KELJA
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Juha/amp/a4456/tradicionalni-bakin-recept-za-varivo-od-kelja.html
VARIVO OD KELJA
Sastojci:
• 1,5 - 2 kg kelja
• ulje
• 1 glavica luka
• 1 žlica brašna
• 2 - 3 češnja češnjaka
• 1 žlica dimljene paprike
• povrtni temeljac
• sol i papar
• krumpir
Priprema:
Kelj očistite, operite, narežite na komade i stavite u posudu.
Ulijte vodu, pustite da zakipi i kuhajte koju minutu.
Polijte vodom i ostavite kelj u cjedilu da se ocijedi.
U većem loncu popržite na ulju, umiješajte brašno, dodajte češnjak, papriku i ocijeđeni kelj.
Sve pržite još minutu dvije.
Zalijte kelj temeljcem, posolite i popaprite i ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Pola sata prije posluživanja dodajte krumpir narezan na kockice.
Poslužite uz kobasice i meso.
Primjedbe
Objavi komentar