AJNGEMAHTEC S LEBER KNEDLAMA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Juha/a2604/recept-za-domaci-ajngemahtec-s-jetrenim-okruglicama.html



AJNGEMAHTEC S LEBER KNEDLAMA



Sastojci:

• 100 g pilećih prsa
• 2 para pilećih krila
• 4 mrkve
• 2 peršina
• komadić korabice i celera 
• vezica peršinova lišća 
• manja glavica cvjetače
• glavica luka 
• 100 g graška
• žlica koncentrata rajčice po želji 



Za leber knedle:

• 100 g pilećih jetrica 
• 2 žemlje ili starog kruha
• luk
• peršinov list 
• prstohvat mažurana 
• jaje
• 30 - 40 g krušnih mrvica 
• malo ulja ili masti




Priprema:


Na malo ulja pirjajte nasjeckani luk pa dodajte na kolutiće narezanu mrkvu i korijen peršina. 

Nakon nekoliko minuta dodajte celer, korabu i grašak.

Dodajte 1,5 l vode i posolite.

Dodajte pileća krila i prsa. 

Kada juha zakuha, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte sat i pol.

Cvjetaču izrezanu na manje komade zasebno skuhajte u slanoj vodi.

Nakon sat i pol kuhanja izvadite meso, izrežite ga na manje komade i vratite u juhu s cvjetačom.

Prije posluživanja dodajte nasjeckani peršin.

Očišćenu jetricu nastružite s omekšanim i zgnječenim žemljama. 

Smjesi dodajte na ulju pirjan luk i peršin, jaje, mažuran i mrvice, posolite i popaprite. 

Neka smjesa malo odstoji.

Oblikujte kuglice i dodajte ih u juhu.

Kuhajte poklopljeno 10 minuta. 

Primjedbe