AJNGEMAHTEC S LEBER KNEDLAMA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Juha/a2604/recept-za-domaci-ajngemahtec-s-jetrenim-okruglicama.html
AJNGEMAHTEC S LEBER KNEDLAMA
Sastojci:
• 100 g pilećih prsa
• 2 para pilećih krila
• 4 mrkve
• 2 peršina
• komadić korabice i celera
• vezica peršinova lišća
• manja glavica cvjetače
• glavica luka
• 100 g graška
• žlica koncentrata rajčice po želji
Za leber knedle:
• 100 g pilećih jetrica
• 2 žemlje ili starog kruha
• luk
• peršinov list
• prstohvat mažurana
• jaje
• 30 - 40 g krušnih mrvica
• malo ulja ili masti
Priprema:
Na malo ulja pirjajte nasjeckani luk pa dodajte na kolutiće narezanu mrkvu i korijen peršina.
Nakon nekoliko minuta dodajte celer, korabu i grašak.
Dodajte 1,5 l vode i posolite.
Dodajte pileća krila i prsa.
Kada juha zakuha, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte sat i pol.
Cvjetaču izrezanu na manje komade zasebno skuhajte u slanoj vodi.
Nakon sat i pol kuhanja izvadite meso, izrežite ga na manje komade i vratite u juhu s cvjetačom.
Prije posluživanja dodajte nasjeckani peršin.
Očišćenu jetricu nastružite s omekšanim i zgnječenim žemljama.
Smjesi dodajte na ulju pirjan luk i peršin, jaje, mažuran i mrvice, posolite i popaprite.
Neka smjesa malo odstoji.
Oblikujte kuglice i dodajte ih u juhu.
Kuhajte poklopljeno 10 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar