VRUĆA SANGRIJA - BOLJE OD KUHANOG VINA 🍷





Vruća sangrija - bolje od kuhanog vina 




Sangrija je popularan španjolski koktel koji obuhvaća crno vino, narezano voće i male količine nekog žestokog pića poput brendija. Sastojci se pomiješaju i ostave da odstoje u hladnjaku kako bi se okusni profil produbio, a potom serviraju ohlađeni s nešto leda u sparnim ljetnim noćima. Jeste li znali da ovo piće ima i svoju zimsku verziju? Vruća sangrija je poboljšana verzija klasičnog kuhanog vina, koja predstavlja savršen izbor za prosinačke zabave.





Vruća sangrija 



Sastojci:

  • 750 ml voćnog crnog vina
  • 350 ml jabučnog soka
  • 60 ml brandyja
  • 60 ml meda
  • 4-5 klinčića
  • 2 štapića cimeta
  • 1 zvjezdasti anis
  • 1 jabuka
  • 1 naranča




Priprema:

  1. U lonac ulijte jabučni sok i začinite sa klinčićima, cimetom i zvjezdastim anisom. U sok dodajte i naribanu koricu jedne naranče. Kuhajte sve zajedno oko 30 minuta na laganoj temperaturi kako biste aromatizirali sok.
  2. Uklonite sok sa štednjaka i pustite da se malkice ohladi, pa zatim u njega umiješajte med i brandy. Miješajte dok se med ne otopi do kraja.
  3. Procijedite sok kroz cjedilo. U čašu za serviranje dodajte nekoliko kriški jabuke i preko nje dodajte trećinu aromatiziranog soka od jabuke. Dopunite čašu s vinom i odmah poslužite. Živjeli!



Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?