ŠEĆERNI KEKSI S LIMUNOM 🍋





Šećerni keksi s limunom 




Riječ je o tradicionalnim šećernim božićnim keksima koji se rade od maslaca, krumpirovog škroba, šećera, jaja i praška za pecivo. Imaju teksturu nalik na pijesak, vrlo su lagani i ukusni, te se tope u ustima.





Šećerni keksi s limunom 


Sastojci:

  • 300 g krumpirovog škroba
  • 150 g maslaca
  • 150 g bijelog šećera
  • 2 jaja
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • korica 1 velikog limuna



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U jednoj posudi pomiješajte krumpirov škrob, prašak za pecivo i koricu jednog limuna. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer i maslac te ga mikserom izgradite u pjenastu smjesu.
  3. U maslac i šećer postupno dodajte jaja i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu, a na kraju dodajte i mješavinu na bazi krumpirovog škroba.
  4. Dobivenu smjesu podijeli na jednake dijelove, od smjese oblikujte male kuglice i poslažite ih na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Kekse lagano spljoštite rukom ili stražnjom stranom vilice. Između svake kuglice ostavi nešto mjesta.
  5. Pecite kekse na srednjoj rešetki u pećnici oko 10 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju. Pripazite da vam keksi ne izgore.
  6. Ohladite kekse prije posluživanja, a čuvajte ih u hermetički zatvorenu kutiju. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?