NAJBOLJI PEČENI KRUMPIR 🥔




https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/najbolji-peceni-krumpir-recept---949901.html



Najbolji pečeni krumpir 



Ovo je recept za savršene, zlatne pečene krumpire, nevjerojatno hrskave izvana i raskošno sočne iznutra. Tajna je u nekoliko jednostavnih koraka koje vrijedi slijediti i svinjskoj masti koja krumpirima daje izrazito bogat okus.




Najbolji pečeni krumpir 


Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 100 g svinjske masti
  • 2 čajne žličice brašna
  • 1 čajna žličica soli
  • krupna morska sol, za posluživanje



Priprema:

  1. Stavite lim za pečenje (dovoljno velik da u njega sav krumpir stane u jednom sloju) u pećnicu i zagrijte je na 200 stupnjeva.
  2. Ogulite krumpir i narežite svaki na 4 jednaka komada ako su srednje veličine, ili na 2 do 3 komada ako su manji.
  3. Stavite krumpir u veliki lonac i ulijte vode toliko da ih jedva prekrije.
  4. Dodajte sol i stavite kuhati. Čim voda zavrije, smanjite vatru, kuhajte još točno 2 minute.
  5. U međuvremenu stavite svinjsku mast u lim i zagrijte je u pećnici da postane jako vruća.
  6. Ocijedite krumpir u cjedilu.
  7. Pospite krumpir s 2 čajne žličice brašna i dobro protresite da se ravnomjerno obloži.
  8. Pažljivo stavite krumpir u vruću mast. Pažljivo za okrećite da se obloži sa svih strana.
  9. Rasporedite krumpir da bude u jednom sloju.
  10. Pecite 15 minuta pa ga okrenite.
  11. Pecite još 15 minuta i ponovno ga okrenite.
  12. Vratite u pećnicu na još 10-20 minuta ili koliko je potrebno da krumpir postane hrskav.
  13. Pospite krupnom morskom soli i odmah poslužite.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?