LJUBIČASTI RIŽOTO OD KUPUSA I GORGONZOLE





Ljubičasti rižoto od kupusa i gorgonzole 




Spoj slatkastog ljubičastog kupusa, kremaste gorgonzole i hrskavih oraha daje savršeno balansirano, baršunasto jelo koje izgleda spektakularno, a priprema se iznenađujuće jednostavno





Ljubičasti rižoto od kupusa i gorgonzole 



Sastojci za četiri osobe:

  • 320 g riže carnaroli


  • 400 g ljubičastog kupusa


  • 180 g gorgonzole


  • 50 g očišćenih oraha


  • 70 g luka srebrenca


  • 1 dl crnog vina


  • 800 g povrtnog temeljca


  • 30 g ribanog parmezana


  • maslinovo ulje




Priprema:

Ljubičastom kupusu ukloniti vanjske listove, narezati ga na tanke trakice, oprati i ocijediti. Luk sitno nasjeckati, a povrtni temeljac zagrijati. U dubljoj tavi zagrijati malo maslinova ulja, dodati luk i pirjati dok ne omekša. Potom dodati ljubičasti kupus, poklopiti i kuhati pet minuta.


Dvije trećine kuhanog kupusa odvojiti i usitniti u blenderu da postane kremast. U preostali kupus dodati rižu i kratko je tostirati. Zatim podliti crnim vinom i pustiti da tekućina ispari. Početi postupno dodavati povrtni temeljac, uz povremeno miješanje, i kuhati onoliko koliko je navedeno na pakiranju riže.


Dok se riža kuha, gorgonzoli odstraniti koru i narezati je na kockice. Pred kraj kuhanja u rižu umiješati kremu od kupusa, zatim dodati gorgonzolu i parmezan. Dobro promiješati, po potrebi posoliti te na kraju umiješati sjeckane orahe.



Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?